Vil en erhvervsrejsende fra en rød region i for eksempel Storbritannien til modeuge i København i næste uge, så skal personen gå i isolation ved ankomst til Danmark. Men han eller hun må gerne bryde isolationen for at udføre arbejde som arbejdstager, arbejdsgiver eller selvstændigt erhvervsdrivende, fremgår det af bekendtgørelsen. Det samme vil gøre sig gældende for konferencegæster, der besøger Danmark for at deltage i et arbejdsrelateret møde eller lignende.

”Det er en mulighed for erhvervsturister at komme til Danmark og udføre arbejde eller tage del i arbejdsrelaterede begivenheder, men de kan ikke gøre brug af for eksempel restauranterne i isolationsperioden. Når arbejdsaktiviteten er slut, skal de nemlig vende tilbage til deres isolation, indtil de har en negativ PCR-test på fjerdedagen,” fortæller Kaare Friis Petersen, erhvervsjuridisk chef i HORESTA.

Det er dog en forudsætning for indrejsende fra røde lande og røde regioner, at de er fuldt vaccinerede med en godkendt vaccine i EU-, Schengen- eller et OECD-land, og at de er i besiddelse af en negativ PCR-test inden ombordstigning på flyet hertil, der er maks. 72 timer gammel. Desuden skal det røde land (røde region) være i EU, Schengen eller et OECD-land.

Reglerne for midlertidig afbrydelse af isolation gælder både for udlændinge og danskere bosat i røde lande eller røde regioner.

Foruden muligheden for at bryde isolation for at arbejde, er der også undtagelser forbundet med for eksempel jobsamtaler eller levering af tjenesteydelser m.m.

Der er ikke et krav om, at man fuldfører den fulde isolationsperiode, hvis man vil vende tilbage til sin bopæl i udlandet.

Læs reglerne for tilrejsende fra grønne, gule og orange lande her.

Læs hele bekendtgørelsen her.

20240521 DSC09919
Erhvervsjuridisk chef
Kaare Friis Petersen

Log ind