Måske har din virksomhed haft mulighed for take away, men for mange virksomheder har køkken og lokaler formentlig stået tomme de seneste måneder. I begge tilfælde er der behov for at genopfriske og få styr på blandt andet rengøring, de gode arbejdsgange, temperaturer og råvarer, inden det for alvor starter op igen.
Fødevarestyrelsen har i samarbejde med blandt andre HORESTA til inspiration lavet en tjekliste som hjælp til at gøre dig klar til at genåbne din restaurant eller cafe. Vær opmærksom på, at det ikke er en fuldstændig liste over alle de punkter, som du skal have styr på i din virksomhed.
Du kan læse mere på Fødevarestyrelsens hjemmeside Hvad bliver kontrolleret i min fødevarevirksomhed?
Tjekliste
Har jeg styr på rengøringen? Har jeg gjort rent alle steder?
→ Se film om rengøring i fødevarevirksomheder
→ Læs om hygiejne og indretning af fødevarevirksomhed
→ Rengør alle maskiner, f.eks. espressomaskiner, opvaskemaskiner, ismaskiner, drikkeanlæg mv.
→ Bestil serviceeftersyn til de anlæg, som du ikke selv kan rense og reparere.
Har jeg styr på mine fødevarer, egenkontrol og gode arbejdsgange?
→ Læs om egenkontrol og risikoanalyse
→ Få hjælp til at lave skriftlig risikoanalyse
Har jeg styr på holdbarheden? Er nogle af mine varer blevet for gamle?
→ Tjek også frysevarer, kolonialvarer og drikkevarer.
→ Læs om holdbarhed og korrekt opbevaring
Har jeg styr på temperaturerne? Det gælder både køleopbevaring, varmebehandling og nedkøling
→ Tjek at termometre og termostater virker.
→ Prøv Fødevarestyrelsens beregner til sikker varmebehandling, nedkøling og varmholdelse
→ Læs om nedkøling, optøning og krav til fødevarer
Har jeg styr på skadedyrssikring?
→ Tjek fødevarer og lokaler for spor af skadedyr, f.eks. mus, rotter, møl, fluer.
→ Tjek f.eks. at døre og vinduer lukker tæt, og afløbsriste er fastmonteret.
→ Læs om skadedyr i fødevarevirksomheder
Har jeg styr på mine leverandører? Du skal kunne dokumentere, hvor du får dine varer fra
→ Sådan sikrer du, at dine varer kan spores
Husk corona-retningslinjerne for din branche: Skiltning, håndsprit, afstand, mundbind mv.
→ Læs om krav og anbefalinger til restauranter, caféer og øvrige serveringssteder på erhvervsstyrelsen.dk
→ Læs om hvordan Fødevarestyrelsen kontrollerer fødevarevirksomheder
Husk at introducere nye medarbejdere til virksomhedens gode arbejdsgange, personlig hygiejne m.m.
→ Læs om uddannelse af personer i fødevarevirksomheder
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Nyt hotelprojekt i Fredericia vækker stor interesse
28-01-2025
-
50 år med oplevelser: Fårup-direktør opfordrer til investering
28-01-2025
-
Ny ejer til 350 år gammel kro i Nordsjælland
28-01-2025
-
Ruths Hotel ansætter ny restaurantchef med topgastronomisk erfaring
28-01-2025
-
Comwell opgraderer hotel i Rebild Bakker
28-01-2025
-
Danske kokke vinder sølv ved VM og styrker gastronomisk branding
28-01-2025
-
Uber vender tilbage til Danmark gennem partnerskab med DRIVR
28-01-2025
-
Horesta: Ens regler for salg af alkohol til unge
28-01-2025
-
Stigende tyveri rammer restauranter
28-01-2025
-
MCH A/S opnår international certificering for bæredygtige events
28-01-2025