HORESTA foreslår nu, staten lejer de tomme danske hotelværelser for på den måde at holde hånden under et erhverv, hvor mange tusind danskeres job er i overhængende fare.

”På bare to uger er 15.000 medarbejdere i hotel- og restauranterhvervet blevet opsagt. Dertil kommer tusindvis af andre, der er sendt hjem lige nu. Det er afgørende, at vi som samfund gør, hvad vi kan for at sikre, at virksomhederne bliver i stand til at overleve, og at flest mulige medarbejdere kan genansættes, så snart krisen er overstået”, siger Katia K. Østergaard, der er adm. direktør i HORESTA.

Hun medgiver, at det er et utraditionelt forslag.

”Vi er i en meget usædvanlig situation, hvor vores branche er presset helt ud i tovene, og hvor der er behov for ekstraordinære og utraditionelle tiltag, hvis vi skal undgå en bølge af konkurser og yderligere masseafskedigelser. Det handler ikke alene om omkostningsreduktion, men i allerhøjeste grad om overhovedet at have en indtægt”, siger Katia K. Østergaard.

En ny undersøgelse fra HORESTA viser, at 41 procent af landets hoteller og restauranter har opsagt medarbejdere, og at 30 procent er i gang med at gøre det. Samtidig har over 70 procent af virksomhederne mistet mere end 70 procent af omsætningen.

”Særligt siden vi lukkede grænserne er det gået uhyggeligt stærkt, og store dele af branchen er lige nu lukket ned. Vi et erhverv, som ikke kan indhente det tabte senere. En overnatning på et hotel eller en middag på en restaurant, som ikke er solgt i dag, kan ikke sælges i morgen. Derfor er der ekstraordinære grunde til at holde hånden under erhvervet i en situation som denne”, siger Katia K. Østergaard.

HORESTA-direktøren præsenterede organisationens forslag på TV2 News.

Konkursramt hotel solgt på tvangsauktion

I løbet af et år gik stedet konkurs to gange. Nu har et investeringsfirma købt et sjællandsk badehotel på tvangsauktion, og man ønsker at finde nogen til at drive stedet.

Log ind