HORESTA foreslår nu, staten lejer de tomme danske hotelværelser for på den måde at holde hånden under et erhverv, hvor mange tusind danskeres job er i overhængende fare.

”På bare to uger er 15.000 medarbejdere i hotel- og restauranterhvervet blevet opsagt. Dertil kommer tusindvis af andre, der er sendt hjem lige nu. Det er afgørende, at vi som samfund gør, hvad vi kan for at sikre, at virksomhederne bliver i stand til at overleve, og at flest mulige medarbejdere kan genansættes, så snart krisen er overstået”, siger Katia K. Østergaard, der er adm. direktør i HORESTA.

Hun medgiver, at det er et utraditionelt forslag.

”Vi er i en meget usædvanlig situation, hvor vores branche er presset helt ud i tovene, og hvor der er behov for ekstraordinære og utraditionelle tiltag, hvis vi skal undgå en bølge af konkurser og yderligere masseafskedigelser. Det handler ikke alene om omkostningsreduktion, men i allerhøjeste grad om overhovedet at have en indtægt”, siger Katia K. Østergaard.

En ny undersøgelse fra HORESTA viser, at 41 procent af landets hoteller og restauranter har opsagt medarbejdere, og at 30 procent er i gang med at gøre det. Samtidig har over 70 procent af virksomhederne mistet mere end 70 procent af omsætningen.

”Særligt siden vi lukkede grænserne er det gået uhyggeligt stærkt, og store dele af branchen er lige nu lukket ned. Vi et erhverv, som ikke kan indhente det tabte senere. En overnatning på et hotel eller en middag på en restaurant, som ikke er solgt i dag, kan ikke sælges i morgen. Derfor er der ekstraordinære grunde til at holde hånden under erhvervet i en situation som denne”, siger Katia K. Østergaard.

HORESTA-direktøren præsenterede organisationens forslag på TV2 News.

Dansk rejsegruppe får 11. hotel i Østrig

SkiGroup med Højmark Rejser har fået driften af firestjernet hotel i Tyrol. Dermed har gruppen 11 hoteller i Østrig, hvoraf man ejer seks. Der kigges som noget nyt også efter hoteller i andre lande.

Forskellige udfordringer for hovedstads- og provinshoteller

Mens landets hoteller ser omkostninger som deres største udfordring i øjeblikket, er oplevelsen af andre udfordringer ikke den samme. Konkurrencen er øget mellem hovedstadshoteller, mens provinshoteller oplever andre udfordringer.

Log ind