Af Katia K. Østergaard, adm. direktør i HORESTA.
I løbet af den seneste uge er Danmark ikke alene blevet ramt af de første Corona-tilfælde. Vi er også blevet ramt af et kollektivt panikanfald i sådan et omfang, at der er brug for, at vi alle trækker vejret helt ned i maven og tænker os om.
Selvfølgelig skal Corona-virussen tages alvorligt. Det bliver det sandelig også. De danske myndigheder har udvist resolut handling og løbende opjusteret forholdsregler og rådgivning til befolkningen. Det er i vid udstrækning sket uden at bidrage til panik og overreaktion.
Men medierne trækker i den modsatte retning. Alle vinkler bliver dækket, og både politikere, offentlige myndigheder og private virksomheder bliver afkrævet svar på, hvordan de vil håndtere situationen, hvis og hvis og hvis…..
Det får alle til at skrue op for beredskabet med nye retningslinjer, forholdsregler og vejledninger. Og det skal vi selvfølgelig. Men vi har nu nået en situation, hvor angsten og frygten breder sig væsentligt hurtigere end Corona-virussen, og det er på alle måder usundt.
Erhvervslivet rammes hurtigt når en sådan begivenhed indtræffer og det går ud over hele samfundet. Men det erhverv som rammes først, hårdest og med størst effekt af denne begivenhed er ikke overraskende turisterhvervet. Det må vi finde os i, så længe et fald i rejseaktiviteten kan begrundes i rationelle hensyn. Men jeg frygter oprigtigt talt for 2020, hvis panikken får lov til at brede sig yderligere.
Der er stor forskel på risikoscenarierne fra land til land, når det gælder smittespredning og myndighedshåndtering. I Danmark ved vi selvsagt ikke, hvordan Corona vil udvikle sig, men på nuværende tidspunkt er der absolut ikke grund til at panikke, og stoppe møde- og rejseaktivitet. Det vigtige er, at denne aktivitet foregår i overensstemmelse med myndighedernes vejledninger og, at vi alle tænker os om, og tager de fornødne forholdsregler. Vi behøver til gengæld ikke kappes om at gøre mest, med stor risiko for, at samfundsøkonomien sættes voldsomt tilbage.
Jeg opfordrer til, at vores medlemmer løbende opdaterer sig med viden i såvel myndighedernes som HORESTAs Corona-vejledning. Her opdaterer vi løbende med information om alt, hvad I har brug for at vide. Se bl.a. seneste opdatering af afsnittet om ”Håndtering af personale” – skrevet på baggrund af Erhvervsministerens seneste opfordring om at lade medarbejdere blive hjemme, hvis de har rejst i risikoområder - så I ved, hvilke regler der gælder, hvis man er nødt til at sende medarbejdere hjem. Vi har også tilføjet et afsnit om ”Erstatningsregler”.
Derudover kan der altid ringes til HORESTAs Corona-hotline, hvor vores advokater sidder klar til at svare på spørgsmål. Telefon: 35 24 80 40.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Manglende Airbnb-evaluering skaber frustration i branchen
22-12-2024
-
Dagrofa overtager Den Danske Spiseguide
22-12-2024
-
Nyt luksushotel på vej i Næstved skaber debat
22-12-2024
-
Unge ejere genopliver historisk badehotel på Langeland
22-12-2024
-
Historisk vandrehjem moderniseres med stor donation
22-12-2024
-
Forbrugertillid når årets bund
22-12-2024
-
Lindner Hotels søger løsning efter konkursbegæring
22-12-2024