Når de kriseramte restauranter, hoteller og caféer atter slår dørene op efter nedlukningen, så bør regeringen være klar til at booste omsætningen. Og det kan med fordel ske ved at sænke momsen i de brancher i en periode eller ved at sluse dem ind i servicedelen af boligjobordningen, så kunderne kan få et skattefradrag for deres regninger, skriver Børsen på baggrund af en rundspørge blandt 28 danske topøkonomer fra banker, organisationer, universiteter og forskningscentre.
“Man kunne udvide servicejobordningen til også at omfatte de hårdest ramte servicebrancher og forhøje loftet i 2020, så man kan gå på restaurant, tage på hotel og bestille takeaway og trække regningen fra i skat, så man får et tilskud, der svarer til at spare momsen,” siger Erik Bjørsted, cheføkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Hos Dansk Folkeparti bakker man op om idéen om et skattefradrag,.
En særlig coronakørsel fra Danmarks Statistik viste i sidste uge, at 11 pct. af de danske restauranter ser en “meget stor risiko” for at måtte dreje nøglen om inden for de næste tre måneder, og det svarer til over 1400 restauranter landet over. Yderligere 3200 restauranter så “nogen” risiko for det.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Danske turismetalenter med på prestigefyldt Forbes-liste
26-04-2025
-
HORESTA kritiserer Arena Næstved for unfair konkurrence
26-04-2025
-
Ny hotelchef udnævnt på ProfilHotels Mercur
26-04-2025
-
Pakhus Bryggen opnår Green Key-certificering
26-04-2025
-
Amerikanske turister søger kvalitet og autenticitet i Danmark
26-04-2025
-
Danmarks ældste hotel kæmper med underskud efter udfordrende sæson
26-04-2025
-
Kolding Hotel Apartments investerer rekordoverskud i opgradering
26-04-2025
-
Fjordgaarden leverer flot vækst i 2024
26-04-2025