”Vi håber selvfølgelig, at Danmark kommer til at hæve de meget restriktive regler og følger den retning, som langt størstedelen af Europa allerede har besluttet, nemlig at åbne grænserne yderligere”.
Det sagde HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun i morges kommenterede på den aktuelle grænselukning. Interviewet dannede optakt til, at Udenrigspolitisk Nævn har sagen på dagsordenen i dag.
”Vi har en rigtig kedelig Europarekord i øjeblikket som det mest restriktive land, hvad angår grænserne. Det er ikke lige på sådan et område, vi skal stå som Europamestre, synes jeg”, sagde Katia K. Østergaard.
Hun understregede, at det er en forudsætning for at få erhvervet på fode igen, at vi igen kan få de internationale turister til Danmark.
”Derfor er det meget afgørende for tusindvis af virksomheder og ansatte i branchen, hvad der bliver besluttet på mødet i dag”, sagde Katia K. Østergaard.
Hun mindede om, at EU-Kommissionen er kommet med en generel anbefaling af at åbne EU's grænser. EU-Kommissionen har understreget, at der skal sundhedsfaglige argumenter på bordet, hvis grænser fortsat skal holdes lukkede.
Katia K. Østergaard sagde desuden, at den gældende regel om, at udenlandske turister skal overnatte seks gange i Danmark for at få adgang til landet, også straks bør fjernes. Hun kaldte reglen besynderlig.
”Med en grænse på seks dage afskærer man langt de fleste turister fra at komme hertil og bo på hotel. Hotelgæster overnatter i gennemsnit 2,2 nætter”, sagde Katia K. Østergaard.
Sommerpakke
Parallelt med mødet i Udenrigspolitisk Nævn fortsætter forhandlingerne om en sommerpakke til 700 millioner kroner. Pakken indgik i forliget, som blev indgået i mandags. Nu drøfter politikerne, hvad pakken mere præcist skal indeholde.
Det er kommet frem i medierne, at nogle af forslagene til pakkens indhold består af gratis færgefart for gående og cyklister samt gratis fisketegn. Det skuffer HORESTA, at der ikke er større ambitioner i de politiske forhandlinger.
”Vi står med et turisterhverv, som trods genåbning er tvunget helt ud i tovene. Der er brug for langt mere ambitiøse tiltag end de forslag, der er på bordet i forhandlingerne. Vi arbejder fortsat på at få politikerne overbevist om, at et oplevelsesfradrag er et meget mere slagkraftigt værktøj, når danskernes turismeforbrug skal bankes i vejret, og vi håber selvfølgelig, at der bliver lyttet”, siger Katia K. Østergaard.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Manglende Airbnb-evaluering skaber frustration i branchen
22-12-2024
-
Dagrofa overtager Den Danske Spiseguide
22-12-2024
-
Nyt luksushotel på vej i Næstved skaber debat
22-12-2024
-
Unge ejere genopliver historisk badehotel på Langeland
22-12-2024
-
Historisk vandrehjem moderniseres med stor donation
22-12-2024
-
Forbrugertillid når årets bund
22-12-2024
-
Lindner Hotels søger løsning efter konkursbegæring
22-12-2024