Antallet er voldsanmeldelser er faldet med en tredjedel fra COVID-19-nedlukningen af Danmark frem til midten af maj, da restauranter igen kunne åbne. Det viser en ny undersøgelse, som blandt andre Det Kriminalpræventive Råd står bag. Der er intet overraskende i tallene, men det får flere til at pege på tvangslukningen af nattelivet som en del af forklaringen, men det kalder HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch, en forhastet konklusion.

”Der er al god grund til at samarbejde om at nedbringe volden yderligere. Vi har et trygt natteliv, og tallene ser gode ud. Antallet af voldsepisoder i nattelivet er faldet over de senere år. Vi har i corona-perioden set langt mere synligt politi i gadebilledet og det er noget, vi skal tage med videre. Det har en forebyggende effekt,” fortalte hun til TV2 News og TV2 Nyhederne.

Kirsten Munch gjorde det klart, at virksomhederne tager et vigtigt ansvar i forhold til et ordentligt natteliv, og at de er en del af løsningen, der skaber sikre rammer for gode oplevelser.

”Virksomhederne kan holde ro og orden på egen matrikel. Men når festen flytter ud i gaden med alkohol fra detailhandlen til den lyse morgen, så er det politiets opgave. Lige nu er natklubber og diskoteker tvangslukkede, men vi kan se, at festen fortsætter på offentlige steder og i private hjem, hvilket har resulteret i en eksplosion af støjklager. Så at tro, at nattelivet kan lukkes tidligere, og at det vil stoppe festen, det mener jeg er en kende naivt.”

Hun foreslår, at der etableres lokale samarbejde mellem kommuner, politi og virksomheder, og at der eksperimenteres med løsninger som for eksempel stop for salg af alkohol til unge under 18 år og alkoholfrie zoner i byrummet.

Se også

Helsingør ændrer nattelivsregler for unge

Helsingør Kommune har besluttet, at unge under 18 år fremover må opholde sig på barer og diskoteker indtil kl. 24. Det oprindelige forslag lød på kl. 22, men efter debat og kritik blev tidspunktet rykket to timer.

Byråd tøver omkring omstridt restaurationsplan

Helsingør Byråd skulle mandag vedtage en ny restaurationsplan, men uenighed om unges adgang til barer og diskoteker fik politikerne til at sende planen tilbage til fornyet behandling. Planen indebærer, at unge under 18 år skal forlade nattelivet senest kl. 22, hvilket har mødt modstand.

Horesta: Ens regler for salg af alkohol til unge

Helsingør Kommunes nye regel om forbud mod unge under 18 år på værtshuse og diskoteker efter kl. 22 møder kritik fra Horesta, der kalder det naivt at tro, at det vil mindske unges alkoholforbrug.

Log ind