I løbet af sommeren vil vi i HORESTA sætte fokus på de virksomheder, der stadig kæmper med konsekvenserne af krisen. Og hvor en omsætning på ’normalt niveau’ har lange udsigter. Vi samler historierne under hashtagget #CoronaKonsekvens og deler dem i alle HORESTAs kanaler. I er meget velkommen til at dele historierne. 

700 mio. kr. har krisen allerede kostet de danske forlystelsesparker i tabt omsætning, fortæller Søren Kragelund, formand for Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark (FFD). Han mener, at den politiske håndtering af krisen har medfødt flere spørgsmål end svar, og de økonomiske konsekvenser vil vare ved længe endnu.

Senest kom en tilskudsordning fra Kulturministeriet, der giver allerede eksisterende modtagere af statslige midler endnu en håndsrækning, mens det kommercielle danske erhverv, herunder forlystelsesparker, endnu engang må se sig forbigået.

”Vi er normalt glade for vilde forlystelser, men regeringens karruseltur til forlystelsesparkerne har ikke fået mange smil frem. Vi mener, at det er konkurrenceforvridende, når man iværksætter tiltag, der skal stimulere efterspørgsel i en del af oplevelseserhvervet. Hvorfor skal forlystelsesparkernes konkurrenter kunne tilbyde entre til halv pris? Det er at træde på virksomheder, der allerede ligger ned,” mener Søren Kragelund.

Han har gennem hele forløbet savnet en klar plan for, hvordan regeringen ønskede at genåbne erhvervslivet. I stedet er det blevet til hovsa-løsninger i 11. time, som har gjort det vanskeligt for parkerne at planlægge noget som helst.

”Forlystelsesparkerne kan ende med at tabe flere milliarder i år. Det skyldes blandt andet restriktionerne i virksomhederne, men vores gæster bliver altså også forhindrede i at komme til på grund af lukkede grænser og seksdagesreglen,” fortæller han, og fortsætter:

”For et par uger siden, så vi ind i en sommer, hvor danskerne blev hjemme, men nu hvor man efterhånden har åbnet helt op for at rejse ud til Europa, så er der absolut ingen grund til at bevare 6-dageskravet og de hårde restriktioner. De potentielle gæster forsvinder, og der kommer ingen den anden vej.”

Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark (FFD) omsætter årligt for 3,4 milliarder kroner og beskæftiger godt 7.000 personer i højsæsonen.

Søren Kragelund hæfter sig ved, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) inden sommerferien sagde, at krisen ville trække dybe spor i turisme- og oplevelsesøkonomien, men regeringen har ikke gjort noget for at hjælpe os igennem denne sommer – som slutter med et stop for alle kompensationsmodeller, lyder det afsluttende.

Log ind