Hvilke planter må restauranter gøre brug af? Fødevarestyrelsen har lavet en liste af 13 godkendte planter, men HORESTA kalder listen for snæver.

Fødevarestyrelsen har frasorteret de øvrige planter, da de er såkaldt novel food (ikke spist i EU før 1997), eller fordi de vurderes som farlige.

HORESTA ser anderledes på sagen.

”Mange restauranter benytter øvrige planter til pynt og krydderi frem for en egentlig ingrediens, og det bør indgå i vurderingen af eventuelle risici. Desuden vurderer eksperter i vilde planter, at mange af planterne ikke er novel food, og langt flere planter bør være på den del af listen, som omhandler spiselige planter,” mener HORESTAs fødevarechef Tine Skriver.

HORESTA ønsker, at der afsættes yderligere midler til en risikovurdering af flere planter i et partnerskab med planteeksperter, myndighed og branchens gastronomer. Projektet skal også inddrage brugen af vilde, spiselige planter i andre europæiske lande.

Se plantelisten her.

20240606 DSC00509
Fødevarechef
Tine Skriver

Ny branchepris skal hylde fødevareproducenter

Den danske madscene har netop fået en ny pris. ”Årets Wiuff” blev lanceret på Svogerslev Kro tirsdag. Til at markere den nye pris var fødevareminister Jacob Jensen, branchens aktører og Søren Wiuff – manden, der lægger navn til prisen.

Log ind