Flere end 6.000 danskere har fået en henvendelse fra Skattestyrelsen, som oplyser borgerne om, at styrelsen har registreret indtægt fra udlejning af deres bolig via Airbnb. Målet er at sikre, at borgerne betaler skat af lejeindtægten.

Underdirektør i Skattestyrelsen, Karoline Klaksvig, fortæller:

”Det er vigtigt for Skattestyrelsen at have de rigtige oplysninger for at hjælpe borgerne med at betale de korrekte skatter og afgifter,” siger Karoline Klaksvig.

Oplysningerne fra Airbnb kommer dog uden personnumre, og derfor er det op til styrelsen at identificere borgere, der har haft udlejning via platformen.

HORESTA mener, at den nuværende Airbnb-regulering er skruet uhensigtsmæssigt sammen, og at lovgivningen er fyldt med huller.

”Airbnb er en digital forretning, og det undrer os, at man fra politisk side ikke har stillet krav om at få oplyst præcis, hvem der udlejer og hvor mange dage, der er tale om. Så ville myndighederne tydeligt vide, hvem der har haft en indtægt, og om udlejningsloftet bliver overholdt,” siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA.

Erhvervsministeriet udgav i januar en evaluering af lovgivningen. Her lød det blandt andet, at samarbejdsudvalget vurderer, at det er problematisk, at der med lovændringen ikke er givet en hjemmel i lovgivningen, der sikrer adgang til oplysninger om antallet af udlejningsdage.

Samarbejdsudvalget blev nedsat i forbindelse med lovændringen og består af repræsentanter fra både Erhvervsstyrelsen og kommunerne.

Log ind