Kompensationen for de tvangslukkede virksomheder i de 38 berørte kommuner falder ind under de eksisterende regler for tvangslukkede virksomheder – og det er ikke de samme regler som i foråret. Det fremgår af mandagens udmeldingerne fra Sundheds- og Ældreministeriet.
For eksempel vil de tvangslukkede restauranter og cafeer få fuld dækning for faste omkostninger og få adgang til at få lønkompensation, men kun hvis de ingen omsætning har i perioden opgjort på p-nummer. Det er en væsentlig ændring af stor betydning, fortæller Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA.
”Virksomhederne vil helst skabe deres egen omsætning, og det er også i samfundets interesse. Statsministeren har tilmed i foråret opfordret restauranterne til at omstille sig og sælge takeaway, når de var nedlukkede. Derfor er det meget kritisabelt, at man nu har valgt en model, hvor virksomhederne, hvis de blot omsætter for 1 krone, bliver udelukket fra at bruge lønkompensationen. Det er en væsentlig ændring i forhold til for eksempel foråret, hvor mange virksomheder kæmpede med at få takeaway stablet på benene uden det nødvendigvis var en god forretning, men hvor de under alle omstændigheder var sikret adgang til lønkompensation,” siger Kirsten Munch.
HORESTA har de sidste par døgn kraftigt appelleret både direkte til politikerne og i medierne til at forårets hjælpepakker blev genåbnet.
Læs regeringens publikation om de nye og forlængede tiltag her.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Norsk hotelmilliardær omdøber kendt hotelkæde
14-01-2025
-
Flere stillinger forsvinder fra positivlisten
14-01-2025
-
Verdensturismen boomer igen med stærk vækst i nye regioner
14-01-2025
-
HORESTA: Turismens glas er trekvart fyldt
14-01-2025
-
300.000 ansøgninger til Joe & The Juice: AI erstatter traditionelle jobansøgninger
14-01-2025
-
AI skaber nye muligheder for turismebranchen
14-01-2025
-
Andelsdiskotek kan blive samlingspunkt for Vordingborgs unge
14-01-2025