HORESTA glæder sig over, at den nye finanslovsaftale indeholder en samlet bevilling på 750 mio. kr., der er målrettet turisme- og oplevelseserhvervet.
”Der er i allerhøjeste grad brug for, at vi får kickstartet omsætningen i vores erhverv, og her vil 750 mio. kroner være et vigtigt bidrag,” siger HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch.
En stor del af virksomhederne i turisme- og oplevelsesøkonomien har i dag en omsætning på under det halve af, hvad de havde på samme tidspunkt sidste år.
Skattefrit gavekort
Midlerne fra finansloven skal blandt andet gå til en ordning, hvor arbejdsgivere kan give medarbejderne skattefri gaver til turisme- og oplevelsessektoren.
”Det er noget af det, vi har efterlyst. Mange både offentlige og private arbejdsgivere er optagede af at hjælpe de lokale oplevelsesvirksomheder. Her er en særlig skattefritagelse af oplevelsesgavekort et godt redskab til at få penge ud at arbejde, hvor der er allermest brug for dem,” siger Kirsten Munch.
(artiklen fortsætter under billedet)
HORESTAs politiske chefkonsulent, Kristian Nørgaard, kommenterede søndag eftermiddag på finanslovsaftalen.
Regeringen og dens parlamentariske grundlag har valgt at kombinere en genstartsindsats målrettet oplevelseserhvervet med særlige tiltag for udsatte og ældre. Der afsættes således en halv milliard kr. i 2021 til oplevelser til særlige målgrupper. Oplevelserne skal skabes af civilsamfundsaktører og kommuner.
”Det er en ny måde at hjælpe et kriseramt erhverv, og det er helt afgørende, at disse penge hurtigst muligt kommer virksomhederne til gavn,” siger Kirsten Munch.
Ingen hjælp til forretningsturismen
Hun understreger, at de 750 millioner ikke er nok til at forhindre konkurser og tab af arbejdspladser.
Desuden vil betydelige dele af turisme- og oplevelseserhvervet ikke blive hjulpet af oplevelsespakken i regeringens finanslov. Det gælder i særlig grad møde- og konferencesektoren samt kantinesektoren.
Forretningsturismen skaber halvdelen af omsætningen i turisme- og oplevelsesøkonomien.
”Der er fortsat mange udfordringer for vores erhverv. Hele møde-, konference- og messemarkedet er et af de hårdest ramte områder i vores erhverv. Møde- og konferencemarkedet har lige nu mindre end en tredjedel den af den normale omsætning, og messeaktiviteten er helt væk. Her er der brug for målrettet hjælp,” siger Kirsten Munch.
Ulige konkurrence
HORESTA opfordrer til, at vi ruster Danmark til, at grænserne igen åbner i løbet af det kommende år. Her vil vi blive ramt af en hård og ulige konkurrence fra udlandet.
”Mange af vores nabolande har brugt momsnedsættelser til at sætte gang i turismeomsætningen og styrke den internationale konkurrencekraft. Det betyder, at vi i dag har en momssats på hotel- og restaurantområdet, som er langt højere end i resten af Europa. Det er vi nødt til at forholde os til,” siger Kirsten Munch.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Manglende Airbnb-evaluering skaber frustration i branchen
22-12-2024
-
Dagrofa overtager Den Danske Spiseguide
22-12-2024
-
Nyt luksushotel på vej i Næstved skaber debat
22-12-2024
-
Unge ejere genopliver historisk badehotel på Langeland
22-12-2024
-
Historisk vandrehjem moderniseres med stor donation
22-12-2024
-
Forbrugertillid når årets bund
22-12-2024
-
Lindner Hotels søger løsning efter konkursbegæring
22-12-2024