Hvordan lærer man bedst den japanske madkultur, om folket og om traditionerne bag? Kokken Joachim Kongsgaard satte sig i et fly mod Østen for at udvikle både sit håndværk og sin horisont.

”Jeg tror på, at man er nødt til at tage ud og opleve nye kulturer, og de ting jeg oplevede i Japan, ville jeg aldrig kunne læse mig til i en bog. Det var en øjenåbner, at stå i køkkenet på den anden side af kloden, og det var en fantastisk måde at udfordre mig selv”, fortæller Joachim Kongsgaard.

Til rejsen fik han et legat fra Centralforeningens Jubilæumsfond. Fonden kan søges af fagfolk i hotel- og restauranterhvervet til for eksempel uddannelse, rejser eller deltagelse ved kurser, seminarer eller kongresser.

Joachim Kongsgaards valg af destination var ikke tilfældig. Han snakkede nemlig med kokken Mads Battefeld, der er tidligere souschef på den tostjernede Michelin-restaurant Henne Kirkeby Kro, som selv har været et år i Japan. Mads Battefeld åbner snart restauranten Sushi Anaba med ambitionen om at lave Europas bedste sushirestaurant, og han foretrækker, at medarbejderne har international erhvervserfaring på CV’et.

”Jeg synes, at Mads’ fortællinger fra Japan var inspirerende, og han tændte mig på ideen om at prøve kræfter med et nyt køkken. Det var også Mads, der etablerede kontakten til de to restauranter, som jeg fik lov at være en del af på min tur. Den største læring var uden tvivl deres tilgang til service, som jeg nu altid vil have med mig i rygsækken”, siger Joachim Kongsgaard.

De to restauranter Mads Battefeld anbefalede var Sushi Jin i Toyama og Hakkoku i Tokya.

Med den nyvundne erfaring ser Joachim Kongsgaard frem til, at Mads Battefeld åbner Sushi Anaba i København den 10. oktober, hvor han har fået job som souschef.

Om legatansøgning

Er du interesseret i at høre mere om legater ved Centralforeningens Jubilæumsfond, kan du skrive til [email protected]. Legaterne uddeles to gange årligt.

Log ind