Danskerne og turister glædede sig over det fantastiske sommervejr i 2018, men for mange restauranter var vejret ikke godt for regnskaberne. Det er til trods for, at erhvervets samlede omsætning voksede med 4,2 pct. i 2018, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Faktisk trak sommeren året op med en vækstrate på 6,4 pct. i juni, juli og august.
En del af forklaringen fra HORESTA lyder, at flere virksomheder skal deles om ’kagen’.
”Mange restaurantvirksomheder har talt om en vanskelig sommer i 2018, så det er tænkeligt, at sommervejret har tilgodeset nogle bestemte segmenter på bekostning af andre. Dem der har formået at forene mad og solskin har formentlig haft en stor fordel”, siger Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA.
Omsætningen i 2018 lå højere i alle måneder end i 2017 på nær i oktober. Med en omsætning på næsten 4,3 mia. kr. blev juni den bedste måned på året.
De mest stille måneder var i januar og februar, hvor omsætningen i branchens virksomheder lå på lige over 3 mia. kr.
Dette omsætningsniveau i lavsæsonen viser dog meget godt udviklingen i erhvervet, lyder det fra Jonas Kjær.
”Der er stadig stor forskel på høj- og lavsæson i restauranterhvervet, men sammenligner man med branchen for fem år siden, så omsatte virksomhederne i de travleste måneder kun for en smule mere, end det var tilfældet i de mest stille måneder i 2018. Det siger noget om den udvikling og omsætningsvækst, der har været i erhvervet over en kort årrække”, siger cheføkonomen.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Flertal af danskerne ser positivt på turismen
19-12-2024
-
Danmark fører an med flest nye hotelværelser i Norden
19-12-2024
-
Wolt vil tilbyde lån til restauranter
19-12-2024
-
Ny liste skal skabe klarhed om certificeringer
19-12-2024
-
Vesterhavet slår rekord i udenlandske overnatninger
19-12-2024
-
Novo Nordisk overtager Strandhotel Røsnæs
19-12-2024
-
Sønderjysk hotel får nye ejere – genåbner i 2025
19-12-2024