Danmark har vundet Bocuse d’Or, fået historisk mange Michelin-stjerner og to af landets restaurant kom i top 5 over verdens bedste ved World’s 50 Best. Desuden har danske tjenere vundet både guld for elever og udlærte ved de nordiske mesterskaber. Kokkeeleven Magnus Rosendahl og tjenereleven Freja Staghøj Mortensen vil nu forsøge at skaffe mere isenkram til det danske trofæskab ved World Skills i Kazan, der løber frem til den 27. august.

HORESTAs fødevarechef Tine Skriver understreger vigtigheden af de store resultater.

”Konkurrencerne er med til at holde fokus på Danmark som en destination i gastronomiens superliga, og samtidig viser vi de unge, at der er masser af muligheder for at folde deres talent ud i vores erhverv. Dansk gastronomi har været i en guldalder, hvor stærke fyrtårne har drevet udviklingen, men med elever som Magnus og Freja tegner fremtiden også lyst for erhvervet, og vi ønsker dem alt mulig held og lykke ved konkurrencerne i Rusland”, siger fødevarechefen.

Magnus Rosendahl har 3,5 time til at lave fire serveringer for dommerpanelet. Freja Staghøj Mortensen har tre timer til at imponere i discipliner som frugtudskæring, kødudskæring ved bordet, cocktails, kaffe og flambering m.m.

20240606 DSC00509
Fødevarechef
Tine Skriver

Log ind