Forbrugerne kan blive udsat for farer, hvis virksomhederne ikke kender og overholder grænseværdierne for brugen af tilsætningsstoffer. En ny kontrolkampagne af Fødevarestyrelsen vil gå virksomhederne efter i sømmene og tjekke, om de har styr på reglerne.
Fremstiller jeres restaurant eller virksomhed produkter til forbrugere, hvori der indgår E-numre (for eksempel farve, kemiske hævemidler eller konserveringsmidler), skal I vide, hvorvidt I overholder EU's grænseværdier og de danske særregler for tilsætningsstoffer.
”Fødevarestyrelsen vil se nærmere på, om virksomhederne doserer korrekt, og om deres risikoanalyse er tilstrækkelig. Derfor skal man som producent eller restaurant have styr på disse regler, så man kan dokumentere, at man ikke overskrider grænseværdierne, da maden ellers er til fare for fødevaresikkerheden", siger Tine Skriver, HORESTAs fødevarechef.
Tilsætningsstoffer godkendes i EU på baggrund af en risikovurdering. Risikovurderingen baseres på anvendelse i specifikke fødevarekategorier, og godkendelsen gives på visse betingelser for eksempel mængdebegrænsning.
Målgruppen for kontrolkampagnen er alle typer af detailvirksomheder, som anvender tilsætningsstoffer – for eksempel bagere, fiskehandlere, restauranter/kantiner/institutionskøkkener og slagtere. Kampagnen løber fra 15. januar til 30. april 2019.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Flertal af danskerne ser positivt på turismen
19-12-2024
-
Danmark fører an med flest nye hotelværelser i Norden
19-12-2024
-
Wolt vil tilbyde lån til restauranter
19-12-2024
-
Ny liste skal skabe klarhed om certificeringer
19-12-2024
-
Vesterhavet slår rekord i udenlandske overnatninger
19-12-2024
-
Novo Nordisk overtager Strandhotel Røsnæs
19-12-2024
-
Sønderjysk hotel får nye ejere – genåbner i 2025
19-12-2024