Kompetenceudvikling er en vigtig del af virksomhedens personalepolitik både i forhold til at sikre virksomhedens behov for kompetente medarbejdere og for at sikre den enkelte medarbejders værdi på arbejdsmarkedet.

HORESTA - 3F Privat Service, Hotel og Restauration Kompetenceudviklingsfond

Formålet med Hotel- og Restauranterhvervets kompetenceudviklingsfond er at yde økonomisk støtte til uddannelsesaktiviteter, for dermed at sikre udvikling af medarbejderes kompetencer samt for at bevare og styrke medarbejderes beskæftigelsesmuligheder, såvel på kortere som på længere sigt.

Hotel- og restauranterhvervets Kompetenceudviklingsfond er etableret mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F Privat Service, Hotel og Restauration for at yde tilskud til de ansattes kurser og uddannelsesaktiviteter.

Ansøgninger stiles til www.pension.dk

HORESTA - HK/privat Kompetenceudviklingsfond

Formålet med kompetenceudviklingsfonden er at yde økonomisk støtte til uddannelsesaktiviteter, for dermed at sikre udvikling af medarbejdernes kompetencer, med henblik på at bevare og styrke virksomhedens konkurrencekraft i en globaliseret økonomi, samt at understøtte udvikling af medarbejdernes kompetencer for at bevare og styrke disse beskæftigelsesmuligheder.

Kompetenceudviklingsfonden er en fond etableret mellem HORESTA Arbejdsgiver og HK/ Privat for at yde tilskud til de ansattes kurser og uddannelsesaktiviteter i forbindelse med kompetenceudvikling.

Ansøgninger stiles til chefkonsulent Helena Kajinic pr. mail [email protected].

Pia
Uddannelses- og projektchef
Pia Svane

Helena Kajinic
Chefkonsulent
Helena Kajinic
HORESTA - 3F Privat Service, Hotel og Restauration SELVVALGT UDDANNELSE

Overenskomstansatte medarbejdere med minimum 6 måneders anciennitet gives årlig ret til op til 2 ugers frihed til selvvalgt uddannelse – placeret efter fornødent hensyn til virksomhedens forhold – der er relevant i forhold til virksomhedens beskæftigelse indenfor overenskomstens dækningsområde.
Reserver/løsarbejdere har lige mulighed for selvvalgt uddannelse efter samme betingelser.

Friheden kan eksempelvis bruges til uddannelse på såvel grundlæggende som videregående niveau, almen såvel som faglig efter- og videreuddannelse samt til deltagelse i realkompetencevurdering i offentlig regi og relevante private tilbud.

Kompetenceudviklingsfonden har nedsat et Uddannelsesudvalg, som har udarbejdet en positivliste over relevante uddannelser. Ansøgninger til uddannelser uden for positivlisten behandles løbende i Uddannelsesudvalget.

Kurser godtgøres med 2 faste satser:
Kurser, der udløser SVU eller VEU-godtgørelse godtgøres med 85 kr. per time i op til 2 uger.
Private kurser og akademikurser som ikke udløser SVU godtgøres med kr. 140 per time i op til 2 uger.

Ansøgning på www.pension.dk

HORESTA - 3F Privat Service, Hotel og Restauration AFTALT UDDANNELSE

Støtte til aftalt uddannelse
Virksomheden og medarbejderen kan ved enighed herom søge støtte i kompetenceudviklingsfonden til aftalt uddannelse og på dette grundlag kan der aftales en uddannelsesplan. Ikke forbrugt selvvalgt uddannelse for de forudgående to kalenderår kan overføres og afvikles senere som "aftalt uddannelse", dog kan maksimalt afvikles i alt 6 ugers aftalt uddannelse i et kalenderår. De ældste uger bruges først.

Støtte til aftalt uddannelse træder i stedet for støtte til selvvalgt uddannelse og er betinget af, at medarbejderen bytter sin ret til selvvalgt uddannelse til aftalt uddannelse.

Dette gælder ikke hvis medarbejderen er i opsagt stilling, medmindre virksomheden og medarbejder før opsigelsen har aftalt perioden for uddannelsen.

Hvad kan støttes i aftalt uddannelse?
Aftalt uddannelse kan gennemføres indenfor 3 kategorier:

  • Fra ufaglært til faglært via EUV1 *)
  • Samtlige AMU-kurser
  • Samtlige SVU-berettigede forløb på akademiniveau – AU
  • Forberedende voksenundervisning FVU samt ordblindeundervisning OBU

Hvad kan der søges godtgørelse til i aftalt uddannelse?
Virksomheden og den overenskomstdækkede medarbejder skal aftale en uddannelsesplan, som sigter på at løfte medarbejdernes uddannelsesniveau.

Godtgørelse til EUV1: Virksomheden godtgøres med kr. 20 per time under medarbejderens EUV1-skoleperioder som supplement til den refusion, som virksomheden modtager fra AUB.

Godtgørelse til AMU godtgøres med kr. 85 pr. time.

Godtgørelse til akademiforløb; Akademiforløb der udløser SVU godtgøres kr. 85 pr. time. Akademiforløb som ikke udløser SVU godtgøres med 140 kr. i timen. Derudover kan der søges godtgørelse af kursusudgiften med op til kr. 5000 per akademimodul.

Hvis medarbejderen samtidig modtager støtte fra VEU-Omstillingsfonden, modregnes dette i godtgørelsen af kursusudgiften fra kompetenceudviklingsfonden.

HORESTA - HK/privat SELVVALGT UDDANNELSE

Der kan ydes tilskud til medarbejdere med mindst 6 måneders anciennitet i virksomheden og som arbejder inden for overenskomstens dækningsområde.

Den enkelte medarbejder kan bruge op til 2 uger selvvalgt uddannelse. Reserver/ løsarbejdere har lige mulighed for 2 ugers frihed om året til selvvalgt uddannelse efter samme betingelser.

Medarbejdere som afskediges på grund af omstrukturering, nedskæringer, virksomhedslukning eller andre på virksomheden beroende forhold, og som har minimum 6 måneders anciennitet i virksomheden, har ret til yderligere 1 uges frihed i opsigelsesperioden.

Elever har pr. 1 maj 2014 efter 6 måneders beskæftigelse i sammen virksomhed (inkl. eventuelle skoleophold) ret til at søge om støtte fra kompetenceudviklingsfonden.

DOWNLOAD FOR MEDLEMMER

Dette indhold er kun synligt for medlemmer af HORESTA. Vores eksperter rådgiver vores medlemmer inden for hoteller, restauranter og turismevirksomheder om alt fra jura og fødevarer til miljø, økonomi & politik. Hvis du vil have glæde af vores viden, er du meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.