Den danske gastronomis succes har ikke blot betydet stjernedrys og internationale topplaceringer, men også sat gastronomi centralt på dagsordenen i medierne og blandt beslutningstagere.

I HORESTA er vi stolte af det arbejde, som de danske topkokke og restauratører gør for at drive dansk gastronomi frem. Derfor arbejder vi hele tiden for, at gastronomien får de nødvendige rammer og den fortjente opmærksomhed, der gør, at vi i Danmark kan fastholde og videreudvikle den succeshistorie vi er i gang med at skrive lige nu.

I arbejdet med at styrke dansk gastronomi er HORESTA bl.a. hovedarrangør af det årlige DM for professionelle kokke og tjenere, Årets Kok og Årets Tjener, samt Elevkonkurrencerne for tjenere, kokke (hvor vinderne kvalificerer til de Nordiske Mesterskaber) samt for catere og receptionister. Elevkonkurrencerne er med til at skærpe de unge talenters interesse for højgastronomi og for vores branche.

Derudover har HORESTA medvirket til at stifte Team Gastronomi Danmark og har plads i den styregruppe, der skal tegne linjerne for det kommende MadExperimentarium og står derudover for at drive sekretariatet og afholde udvælgelseskonkurrencerne for Bocuse d'Or.

Konkurrencer

web_kok_tjener01.gif
Årets Kok & Årets Tjener

Årets Kok & Årets Tjener er Danmarksmesterskaberne for professionelle kokke og tjenere.

Konkurrencerne arrangeres af HORESTA og 3F i samarbejde med Hansenberg og MCH Messecenter Herning.

Bocuse.jpg
Bocuse d'Or

HORESTA er sekretariat for Akademiet Bocuse d’Or Danmark. Bocuse d'Or er det uofficielle gastronomiske verdensmesterskab, som hver andet år afholdes i Lyon, Frankrig.

food10.gif
DM i Skills

Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor der kæmpes inden for de forskellige fag om at blive landets bedste. Hotel- og restauranterhvervet er repræsenteret med kokke-, tjenere-, smørrebrød og catering- og receptionistelever.

Food6.gif
Elev-konkurrencer

Hvert år arrangerer HORESTA Danmarksmesterskaber for kokkeelever, tjenerelever, cater- og smørrebrødsjomfruelever og receptionistelever. HORESTA og 3F 'ejer' i fællesskab elevkonkurrencerne.