Det er vigtigt at overholde arbejdsmiljølovgivningen, for det betaler sig at have styr på arbejdsmiljøet. Et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø kan nemlig betyde færre ulykker og mindre sygefravær. Det kan også betyde mindre udskiftning blandt medarbejderne samt øget motivation og produktivitet. Og sidst, men ikke mindst, kan det betyde større arbejdsglæde blandt medarbejderne.

Grundtanken bag arbejdsmiljølovgivningen er, at arbejdsmiljøarbejdet i virksomhederne skal foregå i samarbejde mellem ledelse og medarbejdere, men at det er arbejdsgiveren og virksomhedens ledelse, der har det overordnede ansvar for, at arbejdsmiljøet lever op til kravene i arbejdsmiljøloven. 

At arbejdsgiveren er ansvarlig for arbejdsmiljøet på arbejdspladsen indebærer, at det er ledelsens ansvar, at arbejdet bliver udført under sikkerhedsmæssigt og sundhedsmæssigt forsvarlige forhold. Medarbejderne har dog et ansvar for at medvirke til at sikre, at arbejdsforholdene er i orden.

1) Hvornår skal en virksomhed oprette en arbejdsmiljøorganisation?

Svar: Når virksomheden har 10 eller flere ansatte.

2) Hvem skal udarbejde en APV (arbejdspladsvurdering)?

Svar: Alle virksomheder med ansatte. 

3) Hvordan defineres en arbejdsulykke?

Svar: En arbejdsulykke defineres en pludselig, uventet og skadevoldende hændelse, som sker i forbindelse med arbejdet, og som medfører en personskade. 

Dette indhold er kun synligt for medlemmer af HORESTA. Vores eksperter rådgiver vores medlemmer inden for hoteller, restauranter og turismevirksomheder om alt fra jura og fødevarer til miljø, økonomi & politik. Hvis du vil have glæde af vores viden, er du meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Callcenter
juridisk rådgivning

HORESTAs callcenter er åbent
Mandag - fredag kl. 08.30 - 16.00

Tlf.: +45 35 24 80 40

Mail: [email protected]

Vidste du...

...at HORESTA måler arbejdsglæden for virksomheder i branchen? Vi kalder vores værktøj Better Hospitality Workplace (BHW).

Dette indhold er kun synligt for medlemmer af HORESTA. Vores eksperter rådgiver vores medlemmer inden for hoteller, restauranter og turismevirksomheder om alt fra jura og fødevarer til miljø, økonomi & politik. Hvis du vil have glæde af vores viden, er du meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.