Horesta

 

Kurser

Uddannelse i branchen

Har du en spirende restauratør i maven? Har du en drøm om at drive dit eget hotel en dag? Eller vil du være den næste danske stjernekok?

Her på siden kan du få et overblik over, hvilke uddannelses- og jobmuligheder der findes inden for hotel- og restaurationsbranchen.

Kort om branchen

Hotel- og restaurationsbranchen beskæftiger i dag knap 100.000 mennesker i Danmark fordelt på ca. 15.000 virksomheder. Virksomhedstyperne varierer meget, men branchen er kendetegnet ved flest små og selvstændigt drevne virksomheder.

Branchen hører til de vigtigste erhverv for den danske samfundsøkonomi, idet turismesektoren som helhed har en årlig omsætning på ca. 66 mia. kr. og skaber vækst, også for andre brancher, ved at tiltrække udenlandske turister og forretningsfolk til Danmark.

Hvad kan du blive?

Mulighederne for uddannelse er mange i hotel- og restaurationsbranchen. Du kan for eksempel blive kok, tjener eller receptionist eller du kan tage en mere generel uddannelse som serviceøkonom, der kan forberede dig til mange forskellige stillinger i serviceindustrien. 

Læs mere om erhvervsuddannelser indenfor hotel og restaurant her: http://www.khru.dk/eud/


Serviceøkonom
Kort videregående uddannelse med fokus på planlægning og udvikling af service inden for turisme, hotel, restaurant, kultur- og konferencevirksomheder.

Læs mere om erhvervsakademiuddannelserne her


Business Administration and Service management

Uddannelse på bachelor- og kandidatniveau rettet specifikt mod oplevelsesbranchen.


International Hospitality Management
Professionsbacheloruddannelse (overbygning) med fokus på hotel- og restaurationsbranchens centrale fagområder: Drift, udvikling, administration og ledelse.

Læs mere her


Jobmuligheder

Branchen indeholder mange forskellige professioner, der kan føre til en både udfordrende og varierende karriere. Med et naturligt internationalt tilsnit er der også gode muligheder for at komme til at arbejde i udlandet.

Branchen er i det hele taget kendetegnet ved, at du i vid udstrækning kan tilrettelægge din karriere, som du ønsker. Hvis du arbejder hårdt, er det kun fantasien, der sætter grænser. 

Læs mere om uddannelserne i UddannelsesGuiden.

 

login  Få et login/password >Har du glemt dit password? >

Nyhedsbrev

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev og hold dig opdateret på branchenyt, lovgivning, arbejdsret, fødevarer og miljø
Tilmeld nyhedsbrev >