Horesta

 

Konkurrencer

Konkurrencer

De seneste ti-femten år er dansk gastronomi gået fra at være den anonyme dreng i klassen til at rykke frem i forreste række.

Gennem et kæmpe kreativt instinkt, en stor nysgerrighed og ikke mindst hårdt, hårdt arbejde er det lykkes en lang række talentfulde danske kokke for alvor at placere dansk gastronomi på verdenskortet.

Således er Danmark i dag en 'gastronomisk supermagt' – ifølge et tweet fra Statsminister Lars Løkke Rasmussen den 22. februar 2017, hvor Danmark satte rekord med 29 stjerner fordelt på 25 restauranter – trods Noma's midlertidige lukning og dermed et minus på 2 stjerner. 

Ligesom for at understrege det gastronomiske verdensfokus som København er i disse år, er Restaurant Noma flere gange blevet kåret til intet mindre end verdens bedste restaurant og som prikken over i'et, kan Danmark også bryste sig af at Rasmus Kofoed blev kåret til Verdens Bedste Kok i 2011 og nu driver Danmarks eneste restaurant med hele 3 Michelin-stjerner.


Den danske gastronomis succes har ikke blot betydet stjernedrys og internationale topplaceringer, men også sat gastronomi centralt på dagsordenen i medierne og blandt beslutningstagere.

I HORESTA er vi stolte af det arbejde, som de danske topkokke og restauratører gør for at drive dansk gastronomi frem. Derfor arbejder vi hele tiden for, at gastronomien får de nødvendige rammer og den fortjente opmærksomhed, der gør, at vi i Danmark kan fastholde og videreudvikle den succeshistorie vi er i gang med at skrive lige nu.

I arbejdet med at styrke dansk gastronomi er HORESTA bl.a. hovedarrangør af det årlige DM for professionelle kokke og tjener, Årets Kok og Årets Tjener, samt Elevkonkurrencerne for tjenere, kokke og catere, hvor vinderne kvalificerer til de Nordiske Mesterskaber  -  elevkonkurrencer, der er med til at skærpe de unge talenters interesse for højgastronomi.

Derudover har HORESTA medvirket til at stifte Team Gastronomi Danmark og har plads i den styregruppe, der skal tegne linjerne for det kommende MadExperimentarium og står derudover for at drive sekretariatet og afholde udvælgelseskonkurrencerne for Bocuse d'Or.

 

login  



Få et login/password >Har du glemt dit password? >

Nyhedsbrev

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev og hold dig opdateret på branchenyt, lovgivning, arbejdsret, fødevarer og miljø
Tilmeld nyhedsbrev >