Horesta

 

Tal og statistik

Attraktioner og turisme

Attraktionslisten

Danmarks mest besøgte attraktioner i 2015

Rekordår for de store danske attraktioner

De danske attraktioner fik ekstra mange besøgende i år 2015. I løbet af året tiltrak de 50 mest besøgte attraktioner samlet set 25,0 millioner danske og udenlandske gæster.

Det er en fremgang på 1,5 millioner besøgende eller 6,2% i forhold til i 2014. År 2015 overgår dermed det hidtidige rekordår i 2013, hvor de 50 mest besøgte attraktioner i alt havde 24,4 millioner besøg.


Nyheder på årets attraktionsliste:
  • Tivoli havde størst fremgang med 255.000 flere gæster
  • Moesgård Museum og Frederiksborg Slot er i år at finde blandt de 10 mest besøgte museer. År 2015 var første hele år, hvor det nye Moesgård museum havde åbent
  • Givskud Zoo opnår en tredjeplads på listen over de mest besøgte zoologiske haver og dyreparker
  • 4 nye i Top 50: Tøjhusmuseet, Kongernes Jelling, Nationalmuseet og H.C. Andersens hus og Barndomshjem. Det sidste er Fængslet, som er optaget på listen for første gang.

Du kan læse mere om attraktionerne samt finde Top 50 her.

 

Danske attraktioner står stærkt på nærmarkederne

Ni ud af 10 nordmænd og svenskere kender Legoland. Tivoli er næsten ligeså kendt, men også en række andre forlystelsesparker som Djurs Sommerland, Fårup Sommerland og Tivoli-Friheden er kendte uden for Danmarks grænser. Især i den sydlige del af Sverige og Norge står de jyske forlystelsesparker meget stærkt.

Dermed er forlystelsesparkerne blandt de meste kendte danske attraktioner og generelt lidt mere kendte end både museerne og de zoologiske haver. Dog er Louisiana, Den Gamle By og Zoologisk Have i København også blandt de attraktioner, som er kendte i blandt andet Sverige og Norge.

Det viser VisitDenmarks nye analyse ”Kendskab og interesse for danske attraktioner 2016”, som baserer sig på over 8000 webinterviews i Tyskland, Norge, Sverige, Storbritannien, Holland og Danmark. Du kan læse hele rapporten her.

 

 

 

For yderligere information kontakt:

Karin Bækby Petersen

Økonomisk konsulent,
Viden & Udvikling
Tlf.: +45 35 24 80 80kbp@horesta.dk

login  



Få et login/password >Har du glemt dit password? >

Nyhedsbrev

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev og hold dig opdateret på branchenyt, lovgivning, arbejdsret, fødevarer og miljø
Tilmeld nyhedsbrev >