Horesta

 

Nyheder

Nyheder

De seneste nyheder fra HORESTA:

 

Ny serviceuddannelse skal styrke branchen

Branchenyt23. nov 2017

Der er mangel på kvalificerede servicemedarbejdere i hotel- og restaurationsbranchen. Det skal en ny service trainee-uddannelse ændre på i København.

>

White Guide 2018 er lanceret: Se årets prisvindere!

Branchenyt22. nov 2017

Geranium vandt mandag aften endnu en stor hæder til samlingen, da restauranten kunne lade sig hylde som årets bedste danske restaurant i den nye udgave af White Guide.

>

Hoteldirektør fortæller om comeback i Danmark

Branchenyt21. nov 2017

HORESTA har inviteret direktøren for Clarion Hotel Copenhagen Airport til årets første Normtalsseminar i København den 7. december, som også holdes på Clarion-hotellet.

>

Kontakt leverandøren: Nye regler for surcharge på kreditkort

Branchenyt20. nov 2017

Hvis du indtil nu har valgt at overvælte omkostningerne ved betaling på private kreditkort på din kunde, bør du vide, at denne mulighed som følge af et nyt direktiv fra EU delvist bortfalder fra 1. januar 2018.

>

Aarhus-direktør vinder HORESTAs markedsføringspris

Branchenyt17. nov 2017

Det blev Peer Heldgaard Kristensen, adm. direktør i VisitAarhus, der torsdag eftermiddag kunne modtage HORESTAs markedsføringspris MARIA-prisen, som hvert år gives til en person, der har gjort noget særligt for at sætte Danmark på verdenskortet

>

Se højdepunkter fra HORESTA Årsdag 2017

Branchenyt17. nov 2017

HORESTA Årsdag 2017 løb i går af stablen på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Aarhus. Flere end 400 direktører og beslutningstagere deltog.

>

Vil du med på Food Walk efter årsdagen?

Branchenyt15. nov 2017

Som noget nyt kan vi nu afsløre, at programmet er blevet udvidet med et punkt. For de interesserede vil der nemlig være en Food Walk efter årsdagsprogrammet på Radisson Blu Scandinavia.

>

Minister på virksomhedsbesøg i Esbjerg

Branchenyt14. nov 2017

Et hav af nye virksomheder åbner i disse år op i restauranterhvervet. Det medvirker til, at mange spisesteder har svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

>

Har du hentet HORESTAs Årsdags-app?

Branchenyt14. nov 2017

Torsdag løber HORESTAs årsdag af stablen på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Aarhus, og traditionen tro har vi teamet op med Go Mobile for at give gæsterne en Årsdags-app. Her finder du alt, hvad du har brug for at vide om dagen.

>

Her er finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener

Branchenyt13. nov 2017

Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener er fundet! Dermed ved vi nu, hvem der til marts skal dyste om de hæderfulde titler under FoodExpo-messen i Herning.

>

HORESTA: Erhvervspakke styrker turismen

Branchenyt13. nov 2017

Turismen spiller en markant rolle i erhvervspakken, som regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale indgik forlig om tidligere i går.

>

HORESTA: Erhvervspakke styrker turismen

Branchenyt12. nov 2017

Turismen spiller en markant rolle i erhvervspakken, som regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale indgik forlig om søndag.

>

HORESTA vinder voldgift om offshore-catering

Branchenyt10. nov 2017

HORESTA gennemførte for nyligt en faglig voldgift, som organisationen vandt. Sagen omhandlede offshore-overenskomsten med 3F, og drejede sig om aflønning af offshore-medarbejdere ved kursusdeltagelse i deres friuger.

>

Svenske og norske hotelgæster på vej tilbage

Branchenyt09. nov 2017

De norske og svenske turister ser nu for alvor ud til at have fået øjnene op for de danske hoteller igen.

>

Nyt Visitor: Fra universitetsstuderende til tjenerelev på Noma

Branchenyt08. nov 2017

Sebastian Lunøe havde et karaktersnit på 13,2 fra handelsskolen og en plads på en af landets mest hæderkronede uddannelser på Copenhagen Business School, men der var noget andet der trak i ham.

>

Stærkt uddannelsesfokus på at skaffe kokke, tjenere og receptionister

Branchenyt07. nov 2017

I 2018 er 36 erhvervsuddannelser nu udpeget til fordelsuddannelser. De 36 erhvervsuddannelser svarer både i antal og i elevvolumen til ca. en tredjedel af de i alt 104 erhvervsuddannelser.

>

Få svar på dine spørgsmål om persondata

Branchenyt06. nov 2017

Der er stor fokus på behandlingen af persondata pga. de nye regler, herunder højere bøder, som træder i kraft den 25. maj næste år.

>

VEU-bidraget sættes ned fra næste år

Branchenyt03. nov 2017

Fra næste år skal man som erhvervsdrivende betale mindre ind til voksen- og efteruddannelse på arbejdsmarkedet.

>

HORESTA til kommunalpolitikere: Sats på Turismen!

Branchenyt30. okt 2017

Kommunalvalget står for døren. Velfærd og serviceniveau er vigtige emner, men hvor skal pengene komme fra? Sådan lyder spørgsmålet fra HORESTA i et direkte brev til alle borgmestre og kommunalbestyrelsesmedlemmer.

>

Betaling ved overgang fra sommertid til vintertid

Branchenyt30. okt 2017

I den netop overståede weekend overgik vi fra sommertid til vintertid. Det betyder, at natportier og andre, der var på arbejde på dette tidspunkt har fået forlænget deres vagt med en time.

>

Radikal partileder på besøg i restauranterhvervet

Branchenyt27. okt 2017

Den radikale partileder, Morten Østergaard, tager i dag på besøg i restauranterhvervet for at sætte fokus på rekruttering af arbejdskraft nu og i fremtiden.

>

Guide: Hvilke muligheder har jeg for at ansætte en elev?

Branchenyt27. okt 2017

Det kan være vanskeligt at få overblikket over de forskellige muligheder for at ansætte elever. For hvordan finder man den rette elev, og hvordan sikrer man sig en elevaftale, der også passer til virksomheden?

>

Vil du være med til at uddanne branchens nye medarbejdere?

Branchenyt26. okt 2017

Der er igen mulighed for at melde sig som skuemester/censor ved svendeprøver på gastronomuddannelsen, tjeneruddannelsen eller receptionistuddannelsen.

>

Spar penge på dine elevers bøger

Branchenyt25. okt 2017

Lader du skolen stå for besværet med den obligatoriske bogpakke til dine elever på gastronom-, tjener- og receptionistuddannelserne, så sparer virksomheden 20 pct. på prisen. Desuden får eleven en gratis digital version af bøgerne.

>

Video: De tager flere hundrede tusinde følgere med til HORESTA Årsdag

Branchenyt25. okt 2017

Via personprofiler med flere hundrede tusinde følgere på sociale medier kan virksomheder nå ud til nye og købestærke forbrugere. Ved HORESTA Årsdag har vi inviteret et par af disse social media-influenter.

>

Har du tjek på skatten for dine udenlandske medarbejdere?

Branchenyt24. okt 2017

SKAT har nu gjort det nemmere for dig, der beskæftiger udenlandske medarbejdere. Det er nemlig ikke altid helt nemt at overskue det med skatten, når man er udenlandsk medarbejder i Danmark. Og kommer man skævt fra start, rammer det ofte også arbejdsgiveren.

>

HORESTA vinder voldgift om aflønning af elever

Branchenyt23. okt 2017

Når en elev skal aflønnes, har der siden 2014 været to modeller. Det blev for nylig omdrejningspunktet i en faglig voldgift. Hvad angår fordeling af elevlønningen bliver der nemlig skelnet mellem, hvornår uddannelsesaftalen er indgået.

>

Superpræstationer af danskere ved WorldSkills

Branchenyt20. okt 2017

I denne uge har der været afviklet WorldSkills i Abu Dhabi. Fra erhvervet var kokken Christian Wellendorf, uddannet ved Restaurant Babette og ansat på Falsled Kro, og tjeneren Emma Hjorth, der til dagligt arbejder på Nordisk Spisehus.

>

Må virksomheder opsige en tillidsrepræsentant pga. økonomi?

Branchenyt19. okt 2017

Er virksomheden nødt til at skære i medarbejdernes løn i svære tider, så er tillidsrepræsentanterne ikke særligt stillet.

>

Hotel- og restaurantskole søger direktør

Branchenyt18. okt 2017

Hotel- og Restaurantskolen i Valby søger ny direktør. Så brænder du for hotel, restaurant og turisme, og kan du sikre branchen højtkvalificeret, fagligt personale til fremtidens behov?

>

Bliv opdateret på branchens politiske indsats i EU

Branchenyt17. okt 2017

HOTREC er fællesorganisationen for hoteller og restauranter i Europa. I organisationens nyeste nyhedsbrev skriver de, hvor en række politiske mærkesager har udviklet sig.

>

Nyt Visitor: Hun fik frie tøjler af Claus Meyer i Sydamerika

Branchenyt17. okt 2017

Der er langt fra kokken Kamilla Seidlers læreplads i Nordhavn til Bolivia. Ikke desto mindre har hun taget turen til Sydamerika, hvor hun oplever stor succes med Restaurant Gustu.

>

Virksomhed afskedigede gravid medarbejder efter to ugers ansættelse

Branchenyt16. okt 2017

Ligebehandlingsnævnet har for nyligt afgjort, at afskedigelsen af en kvindelig medarbejder var i strid med ligebehandlingsloven. Medarbejderen blev tilkendt en godtgørelse svarende til omkring seks måneders løn.

>

Har du husket at registrere de reelle ejere af dit selskab?

Branchenyt11. okt 2017

Den 23. maj i år trådte nye regler i kraft, som forpligter virksomheder, der driver deres virksomhed i selskabsform, til at registrere de reelle ejere af virksomheden.

>

Hotelsommeren slog rekord

Branchenyt09. okt 2017

På trods af et frygteligt sommervejr så lykkedes det de danske hoteller at trække rekord mange gæster i år.

>

Nu skal der styr på ansættelse af udenlandsk arbejdskraft

Branchenyt05. okt 2017

En ændring af udlændingeloven er på vej. Regeringen igangsætter nu et arbejde på tværs af flere ministerier med det formål at gøre det nemmere for virksomhederne at undgå ubevidste overtrædelser af udlændingeloven.

>

Mange nye kokke på vej til restauranterne

Branchenyt04. okt 2017

Restauranterhvervet er i vækst, og det betyder, at der er kamp om de dygtigste nye kokke. Nye tal fra Køkken-, Hotel-, Restaurant- og Uddannelsessekretariatet viser dog, at hjælpen er på vej.

>

Gastronomisk rejsehold hæver niveauet hos restauranter

Branchenyt03. okt 2017

Dansk gastronomi ligger i top, men på en række spisesteder er der plads til forbedring. Et rejsehold har nu hjulpet virksomheder langs de danske kyster til at give gæsterne bedre madoplevelser.

>

Nu er det tid til at planlægge julevagterne

Branchenyt02. okt 2017

Selvom der stadig er nogle måneder til juleaften, er det allerede nu ved at være på tide at tænke på, om medarbejderne skal holde fri henover julen.

>

Fortsat store taxaproblemer i hovedstaden

Branchenyt28. sep 2017

Taxamanglen i København er fortsat et meget stort problem for byens hoteller og restauranter.

>

HORESTA og indkøbsforeningen SAMHANDEL indgår stort samarbejde

Branchenyt28. sep 2017

HORESTA og SAMHANDEL har indgået en samarbejdsaftale, så endnu flere af Danmarks hoteller, restauranter og turismevirksomheder i fremtiden kan få besparelser på deres indkøb.

>

HORESTA kritiserer Danske Beredskaber i sag om brandsikkerhed

Branchenyt26. sep 2017

HORESTA finder det kritisabelt, at Danske Beredskaber går ud med en intern undersøgelse og anlægger denne kritiske vinkel om overnatningssteder, der alle overholder gældende lovgivning.

>

Bliver din virksomhed påvirket af de nye betalingsregler fra EU?

Branchenyt25. sep 2017

Hvis du indtil nu har valgt at overvælte omkostningerne ved betaling på private kreditkort på din kunde, bør du vide, at denne mulighed som følge af et nyt direktiv fra EU delvist bortfalder fra 1. januar 2018.

>

Hoteller og restauranter har størst vækst i beskæftigelse

Branchenyt22. sep 2017

Danmarks Statistik har netop fremlagt tal for beskæftigelsesudviklingen for andet kvartal, så der nu kan gøres status for det første halvår af 2017. Igen har restauranterne og hotellerne løftet antallet af arbejdspladser.

>

Brug praktikpladsen.dk til at finde din næste elev

Branchenyt22. sep 2017

Søger din virksomheder elever, skal du finde dem på Praktikpladsen.dk. Det er nemlig her, at alle elever skal lægge deres CV op i henhold til retningslinjerne i den nyeste trepartsaftale.

>

Bookingportaler møder modstand: Schweiz forbyder prisklausuler

Branchenyt21. sep 2017

Myndighederne i en række store europæiske lande griber på stribe ind over for de store bookingportaler som for eksempel Hotels.com og Booking.com for at sikre den frie konkurrence på hotelmarkedet.

>

Opdatering af PensionDanmarks systemer sætter udbetaling til virksomheder på pause

Branchenyt19. sep 2017

I perioden fra 20. september til 9. oktober 2017 opdaterer PensionDanmark Uddannelsesfondenes elektroniske system. Derfor vil der i den periode ikke blive udbetalt penge til virksomhederne.

>

Historisk københavnsk hotel er genåbnet

Branchenyt18. sep 2017

I videoen nedenfor fortæller hotelejer Claus Hildebrandt om stilen på Hotel Skt. Annæ, konkurrencen på det københavnske hotelmarked, og om det er nødvendigt for et moderne hotel at have en gourmetrestaurant.

>

Få rabat på dine nye medarbejdere

Branchenyt14. sep 2017

Hvis din virksomhed mangler kvalificeret arbejdskraft, så har du som HORESTA-medlem muligheden for at spare penge på jeres rekruttering. HORESTAs medlemmer har nemlig adgang til et fordelsprogram på jobportalen hos rekrutteringsbureauet HEAD aHEAD.

>
login  



Få et login/password >Har du glemt dit password? >

Gastronomi

Udnytter Danmark sin position som gastronomi-fyrtårn godt nok?

Resultatet af afstemningen er lige nu:
  • Ja
    13%
    4 Stemmer
  • Nej
    70%
    21 Stemmer
  • Ved ikke
    16%
    5 Stemmer

Totale antal Stemmer 30

Sociale medier

Er din virksomhed begyndt at markedsføre sig via sociale medier?

Resultatet af afstemningen er lige nu:
  • Ja
    47%
    18 Stemmer
  • Nej
    44%
    17 Stemmer
  • Ved ikke
    7%
    3 Stemmer

Totale antal Stemmer 38

Nyhedsbrev

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev og hold dig opdateret på branchenyt, lovgivning, arbejdsret, fødevarer og miljø
Tilmeld nyhedsbrev >

PRESSEKLIP

Sushi-restaurant åbner på prominent adresse23-11-2017Stærkt team og kendt investor bag ny restaurant23-11-2017Jyske Bank tror dankortet er på vej i graven23-11-2017Colliers: Flere hotelkæder søger mod Aarhus23-11-2017Nyt eventkoncept vil prøve kræfter med Danmark22-11-2017Noma 2.0 er udsolgt 22-11-2017Sukkerfabrik er blevet renoveret til møder22-11-2017Landsholdshotel får turismens miljømærke22-11-2017