Horesta

 

Nyheder

Nyheder

De seneste nyheder fra HORESTA:

 

Lønændringer: Er du opmærksom på reguleringer i overenskomsten?

Branchenyt23. feb 2018

Fra den 1. marts bliver branchens overenskomster reguleret, og det betyder mere i løn til medarbejderne. Blandt andet stiger minimallønnen og en række tillæg.

>

52 elever fra nye uddannelsesforløb er praktikparate

Branchenyt23. feb 2018

52 elever er til sommer klar til at gå i praktik efter at have gennemført grundforløbene til det nye EUX-uddannelsesforløb. Her har eleverne mulighed for at kombinere en erhvervsuddannelse med en gymnasial uddannelse.

>

OL byder snart på tjenerdyst - og Dannebrog vil være repræsenteret

Branchenyt23. feb 2018

De Olympiske Lege i gastronomi har hidtil kun budt på landshold i kokkeuniformer. Når OL i 2020 skal afholdes i Stuttgart, bliver nationernes tjenerfag også repræsenteret med landshold.

>

Airbnb for hoteller: Sådan fungerer det

Branchenyt22. feb 2018

Der er skrevet meget om, hvad Airbnb tilbyder hoteller, men hvordan fungerer det egentlig? Det har mediet Mirai taget et nærmere kig på.

>

Ministre til virksomheder: ”Tal om respekt på arbejdspladsen”

Branchenyt21. feb 2018

Det er vigtigt, at alle i Danmark trygt kan gå på arbejde uden at skulle bekymre sig om at blive udsat for seksuel chikane. Sådan skriver ligestillingsminister Karen Ellemann og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen til ledere, virksomheder og offentlige institutioner.

>

HORESTA: Michelin-stjerner har enorm betydning

Branchenyt19. feb 2018

Igen i år leverede dansk gastronomi et rekordhøjt antal Michelin-stjerner. Ved mandagens offentliggørelse blev det til tre nye stjerner og en samlet høst på 31.

>

Før Michelin: Rekordvækst i restaurantomsætning

Branchenyt19. feb 2018

Det danske restauranterhverv har øget omsætningen med 24 procent på fire år til det højeste niveau nogensinde. Det viser en ny analyse fra HORESTA.

>

Familien er i centrum på luksushotel

Branchenyt16. feb 2018

180 år har Hotel Royal ligget i hjertet af Aarhus. I dag står ægteparret Tina Olesen og Søren Dalhof for driften, og de har gjort familien til den vigtigste ingrediens i det nærvær, som de ønsker at tilføre virksomheden.

>

Sådan sparer din virksomhed penge med miljøledelse

Branchenyt14. feb 2018

Kan miljøledelse spare din virksomhed penge? Og uden en masse besvær og papirarbejde? Svaret er ’ja’, hvis man spørger HORESTAs miljøchef, som giver din virksomhed gode råd om hvordan i det nye nummer af Visitor.

>

Nye udfordringer til deltagerne i Årets Kok og Årets Tjener

Branchenyt13. feb 2018

Kan kokkedeltagerne mestre temperering af chokolade, og kan Årets Tjener-finalisterne lave juice til den store guldmedalje? Som noget helt nyt er disse udfordringer blandt disciplinerne til konkurrencerne, som finder sted i MCH Messecenter Herning den 18. marts.

>

Minister anerkender turismens flaskehalse

Branchenyt12. feb 2018

Der er brug for en akut indsats for at skaffe mere arbejdskraft til hotel-, restaurant- og turisterhvervet. Sådan lød meldingen fra Turismens Vækstråds medlemmer, da beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen fredag mødtes med rådet på Nimb Hotel i Tivoli.

>

Nyt Visitor: Rigmand og madentusiast opkøber gourmetrestauranter

Branchenyt09. feb 2018

Den tidligere medejer af Saxobank, Lars Seier Christensen, elsker en god gourmetoplevelse med tilhørende vin. Faktisk elsker han restauranterhvervet så meget, at han kan kalde sig medindehaver af flere danske toprestauranter.

>

Vækst på over 500.000 hotelovernatninger i 2017

Branchenyt07. feb 2018

Danmarks Statistik har opgjort hotelovernatningerne for 2017 og for ottende år i træk er der tale om en rekord. Faktisk voksede hotelerhvervet med flere end 500.000 overnatninger i det forgangne år.

>

HORESTA: Skatteaftale er et skridt i den rigtige retning

Branchenyt06. feb 2018

Tirsdagens skatteaftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti vil motivere flere danskere til at tage et job, men der er brug for langt større skattelettelser, hvis væksten skal sikres fremover, mener HORESTA.

>

HORESTA: Sådan styrker vi dansk gastronomi

Branchenyt06. feb 2018

HORESTA ønsker blandt andet et gastronomisk rejsehold, som kan skabe fornyelse og inspiration over alt i landet.

>

Dansk turisme oplever stor vækst om vinteren

Branchenyt02. feb 2018

Turismen oplever stor fremgang i vintermånederne. Det viser en undersøgelse, som HORESTA har lavet.

>

Gå hjem-møder: Ny ferielov vedtaget

Branchenyt01. feb 2018

Den nye ferielov er blevet vedtaget. HORESTA holder nu to gå hjem-møder, hvor du kan blive klogere på, hvad de nye regler betyder for dig.

>

DANHOSTEL flytter ind hos HORESTA

Branchenyt31. jan 2018

Vandrerhjemmenes organisation, DANHOSTEL, flytter den 1. maj flytter ind i HORESTAs domicil på Frederiksberg. DANHOSTEL organiserer 69 hostels, mens HORESTA er erhvervsorganisation for knapt 2.000 primært hoteller, restauranter, attraktioner, kantine- og rengøringsvirksomheder.

>

DANHOSTEL flytter ind hos HORESTA

Branchenyt31. jan 2018

Vandrerhjemmenes organisation, DANHOSTEL, flytter den 1. maj flytter ind i HORESTAs domicil på Frederiksberg.

>

Ny fødevarelovgivning skal gøre op med brodne kar

Branchenyt30. jan 2018

Det skal være lettere at komme branchens brodne kar til livs. Sådan lyder ambitionen fra regeringen, som har præsenteret et forslag til en ny fødevarelov. HORESTA bakker op, men organisationen mener, at reglerne skal defineres tydeligere.

>

København: Send medarbejderne på efteruddannelse og få tilskud til vikarer

Branchenyt30. jan 2018

Med jobrotation får virksomheder mulighed for at tilføre ny viden og samtidig få løst arbejdsopgaverne. Mens medarbejderne er på lønnet efteruddannelse, kan københavnske virksomheder nemlig få 188,73 kr. pr. time til at ansætte en vikar.

>

Analyse: Ingen grund til at satse på turisme

Branchenyt29. jan 2018

Der er stor forskel på, hvor meget værdi de enkelte medarbejder skaber fra branche til branche. Det viser en ny undersøgelse fra konsulenthuset Acxelfuture.

>

Politiet laver stadig fejl i branchens bevillinger

Branchenyt25. jan 2018

HORESTA støder ofte på sager, hvor politiet laver fejl i behandlingen af virksomheders bevillinger - og hvor kommunen samtidig vælger lytte til politiets anbefalinger.

>

Medlemsfordel: Få styr på fødevarer og skadedyr

Branchenyt24. jan 2018

Som en del af medlemskabet hos HORESTA får man et særligt fordelagtigt tilbud på en sikringsaftale hos Anticimex, der er blandt de førende virksomheder på området for fødevaresikkerhed og skadedyrssikring.

>

Invitation til nyt projekt: Vil din restaurant madspild til livs?

Branchenyt23. jan 2018

Der er stor fokus på madspild i disse år, men hvordan sikrer man, at de gode tiltag slår igennem hos de ansatte i restauranterne? Det vil et nyt projekt sikre ved at inddrage og benytte den ekspertise, som allerede eksisterer på området.

>

Guide til den gode IGU-ansættelse

Branchenyt19. jan 2018

Integrationsgrunduddannelsen (IGU) er en forsøgsordning, som kan hjælpe virksomheder med arbejdskraft, mens flygtninge og familiesammenførte får en fod ind på det danske arbejdsmarked. Men hvordan strukturerer man disse ansættelser bedst?

>

Få HORESTA-rabat: Seminar viser vejen til at give kunderne mere værdi for pengene

Branchenyt18. jan 2018

Hvordan giver man sine kunder følelsen af værdi for pengene? Det går to seminarer hos Innovation Lab tæt på. Som samarbejdspartner til HORESTA giver Innovation Lab HORESTAs medlemmer 100 kr. rabat pr. deltager.

>

Udenlandsk arbejdskraft: Nu kan I lettere finde jeres nye restaurantchef

Branchenyt16. jan 2018

Når spisesteder søger restaurantchefer gælder der fra den 1. januar nye regler. Der er nemlig indført bedre muligheder for at ansætte restaurantchefer fra lande udenfor EU/EØS, fordi restaurantchefer er kommet på den såkaldte positivliste.

>

Bookingportal: Dette sker i 2018

Branchenyt16. jan 2018

Hvad kommer til at karakterisere rejsebranchen i 2018? Booking.com er kommet med sine bud på baggrund af en stor analyse.

>

Nye regler på vej for reklamer i det åbne land

Branchenyt16. jan 2018

Regeringen er på vej med nye regler, som vil give flere virksomheder mulighed for at reklamere for deres forretninger uden for byområderne.

>

HORESTA-medlemmer udfordrede skatteministeren

Branchenyt15. jan 2018

Skatteminister Karsten Lauritzen fik fyldt blokken op med hotel- og restauranterhvervets udfordringer, da han fredag eftermiddag var sat stævne af HORESTA og 15 af organisationens medlemmer ved en rundbordssamtale.

>

HORESTA overtager formandskab for de europæiske hotelstjerner

Branchenyt12. jan 2018

Fra den 1. januar sidder HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen for bordenden i arbejdet med de internationale hotelstjerner under Hotel Stars Union. Her vil han det kommende år lede arbejdet med klassifikationsordningen, som i dag bakkes op af 17 europæiske lande.

>

November bragte beskeden hotelvækst

Branchenyt11. jan 2018

Danmarks Statistik har offentliggjort overnatningstal for november, og her var der en beskeden fremgang at spore for de danske hoteller. Væksten kommer på trods af et lille fald i de overnatninger, som danskerne selv stod for.

>

Turister synes, at de får mere for pengene på danske restauranter

Branchenyt11. jan 2018

Turisterne oplever for andet år i træk, at de får mere kvalitet for pengene, når de besøger danske spisesteder. Det viser nye tal for turismens udvikling og konkurrenceevne i en ny statusanalyse fra Det Nationale Turismeforum.

>

120-dages reglen: Sådan opgør du funktionærens deltidssygdom

Branchenyt10. jan 2018

To nye domme fra Højesteret ændrer væsentligt på, hvordan 120-sygedage for funktionæransatte skal opgøres ved deltidssygemeldinger.

>

Ny konjunkturanalyse: HORESTA har brug for dine svar

Branchenyt09. jan 2018

HORESTA benytter årsskiftet til igen at tage temperaturen på hotel- og restauranterhvervet med en konjunkturanalyse. Har du ikke svaret endnu, vil du i dag modtage en reminder pr. mail.

>

Ny måde at betale til AUB fra 2018: Se guiden her

Branchenyt09. jan 2018

I dag betaler du 295 kr. pr. medarbejder til AUB-ordningen. I 2018 bliver denne opkrævning afskaffet. Dit bidrag bliver fra 2018 afhængig af, om du uddanner tilstrækkeligt med elever i forhold til, hvor mange faglærte du beskæftiger.

>

HORESTA: Høje skatter og afgifter skader væksten i dansk turisme

Branchenyt08. jan 2018

De udenlandske turister er generelt godt tilfredse med, hvad Danmark kan tilbyde dem, men de synes, at de skal betale for meget for varen.

>

Sidste chance: Skal din virksomhed bidrage til Danmarks Indsamling?

Branchenyt08. jan 2018

I år går pengene fra Danmarks Indsamling til børn uden hjem. HORESTA har besluttet at være en aktiv del af indsamlingen, og din virksomhed kan også bidrage.

>

HORESTA: Høje skatter og afgifter skader væksten i dansk turisme

Branchenyt05. jan 2018

De udenlandske turister er generelt godt tilfredse med, hvad Danmark kan tilbyde dem, men de synes, at de skal betale for meget for varen. Det viser en ny statusanalyse for dansk turisme.

>

Nye tal afslører store udfordringer for hoteller og restauranter

Branchenyt05. jan 2018

Problemerne med mangel på arbejdskraft i hotel- og restauranterhvervet bliver ved med at vokse.
Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

>

Bonus til virksomheder der ansætter elever

Branchenyt04. jan 2018

Virksomheder, der har ansat elever i 2017, kan være berettiget til bonus. En bonus, der bliver udbetalt automatisk.

>

Her er de mest læste historier i HORESTAs nyhedsbrev i 2017

Branchenyt03. jan 2018

Hver dag sender HORESTA sit nyhedsbrev ud til næsten 3.600 modtagere. Se hvilke HORESTA-nyheder og presseklip, der var de mest læste i 2017.

>

Sådan må virksomheder opkræve gebyrer fra januar

Branchenyt02. jan 2018

Fra nytår er den nye lov om betalinger trådt i kraft. Det medfører et generelt forbud mod at opkræve gebyrer for kunders brug af de mest almindelige betalingskort i forretninger.

>

Økonom: Sådan står det til med danskernes økonomi og forbrug

Branchenyt29. dec 2017

På HORESTAs Normtalsseminarer kunne Danske Banks privatøkonom Louise Aggerstrøm Hansen gøre de fremmødte klogere på udviklingen i danskernes økonomi det seneste år.

>

Formandens nytårshilsen: ”Fællesskab er erhvervets styrke”

Branchenyt28. dec 2017

Nytårshilsen fra Jens Zimmer Christensen, formand for HORESTA.

>

Undersøgelse: Store rekrutteringsproblemer for hoteller og restauranter

Branchenyt27. dec 2017

Hver femte virksomhed på det danske arbejdsmarked kan ikke skaffe den type medarbejder, de har brug for, når de rekrutterer. Det viser en undersøgelse fra STAR.

>

Dansk turismeopfindelse kan være på vej til Kina

Branchenyt27. dec 2017

Ved lukningscermonien for dansk-kinesisk turistår præsenterede HORESTA en højtstående kinesisk turismerepræsentant for muligheden for at få den danske miljømærkning Green Key til verdens folkerigeste land.

>

Guide: Sådan bruger du Praktikpladsen.dk

Branchenyt22. dec 2017

Fra 1. januar 2018 skal virksomheder kunne bevise, hvis de ikke kan få elever nok og gerne vil opnå fritagelse for merbidraget til AUB. Her vil opslaget på praktikpladsen.dk udgøre beviset.

>
login  



Få et login/password >Har du glemt dit password? >

Gastronomi

Udnytter Danmark sin position som gastronomi-fyrtårn godt nok?

Resultatet af afstemningen er lige nu:
  • Ja
    13%
    4 Stemmer
  • Nej
    70%
    21 Stemmer
  • Ved ikke
    16%
    5 Stemmer

Totale antal Stemmer 30

Sociale medier

Er din virksomhed begyndt at markedsføre sig via sociale medier?

Resultatet af afstemningen er lige nu:
  • Ja
    47%
    18 Stemmer
  • Nej
    44%
    17 Stemmer
  • Ved ikke
    7%
    3 Stemmer

Totale antal Stemmer 38

Nyhedsbrev

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev og hold dig opdateret på branchenyt, lovgivning, arbejdsret, fødevarer og miljø
Tilmeld nyhedsbrev >

PRESSEKLIP

Bookingportaler øger andel af hotelkædes bookinger23-02-2018Lille workshop kan give mange millioner23-02-2018Bookingportals moderselskab skifter navn23-02-2018Kæmpe cirkus-tapasrestaurant på vej til København 23-02-2018Airbnb indfører kundeloyalitetsprogram 23-02-2018Se program for hotelkoncept på fødevaremesse23-02-2018300.000 ikke-rygere er sure: Regering vil tillade restaurantrygning23-02-2018Bøder til ti virksomheder for at oplyse priser uden moms23-02-2018