Horesta

 

Nyheder

Restaurantejer: Kalorietal er urealistiske

17. maj 2018

Mens Hjerteforeningen, Kræftens Bekæmpelse og Forbrugerrådet Tænk ønsker kaloriemærkning af restaurantmad, bliver forslaget skudt ned fra branchen.

”En lovgivning, der gør det obligatorisk, vil være helt ude af proportion, i forhold til hvad gevinsten ville være”, siger Tine Skriver, fødevarechef i Horesta.

Jan Vinther Laursen, medejer af restaurantkæden Bone's, har svært ved at forestille sig, at hans butikker vil begynde at skilte med fedtog kalorieindhold.

”Når man arbejder med fødevarer så som svinekød, spareribs eller lignende, som vi gør, står man med en stor praktisk udfordring, hvis det her bliver et krav i Danmark”, siger han.

Det skyldes ifølge Jan Vinther Larsen, at en kok sommetider kan have behov for at skrue 25-30 procent på tilberedningstiden for at nå lige præcis den mørhed i kødet, som han stræber efterOg det har betydning for, præcis hvor højt kalorieindholdet i det færdige produkt bliver.


 

Kommentarer