Horesta

 

Nyheder

Køkkenchef: ”For mange unge kokke tror, de skal være rockstjerner”

13. feb 2018

Claus Jørgensen har arbejdet som kok i 17 år, blandt andet på restauranterne Falsled Kro, Henne Kirkeby Kro og Ti Trin Ned. Det seneste år som køkkenchef på MASH i Odense, skriver Euroman.

Gennem sin tid i restaurationsbranchen mener han at have iagttaget en faldende arbejdsmoral blandt de unge mennesker, der søger ind i kokkefaget:

”I løbet af de sidste seks-syv år er kokkefaget blevet bygget op til at være et superstjerneliv. I takt med, at der er kommet flere kokke på tv, er der mange, der tror, en kok er noget i retning af en rockstjerne, eller en fotomodel.”

”Da vi åbnede MASH i Odense for et års tid siden, ansatte vi fem elever. Ingen af dem havde kokkesko på, de rendte rundt i deres sneakers og cowboybukser og t-shirts, fordi det er det, de har set på tv. Jeg fortalte dem, at de måtte ud og investere i sikkerhedssko, kokkejakke og kokkebukser, hvis de ville være her. Men det handler ikke bare om tøjet, mange havde også en helt forkert indstilling til, hvad det ville sige at arbejde her. MASH er jo et steakhouse, vi laver ikke fine dining. Men det er god mad, der henvender sig til rigtig mange mennesker. De unge mennesker hev deres pincetter frem og gav sig til at anrette hver enkelt tallerken helt sirligt. Det er der altså ikke tid til, når man skal servere mad til 150 mennesker. Mange har slet ikke et indblik i, hvad det vil sige at være kok”, lyder køkkenchefens vurdering.

Læs hele historien her

 

Kommentarer