Horesta

 

Nyheder

Restauratør om erhvervspakke: ”Der skal mere til for at det batter”

15. nov 2017

Søndag faldt en aftale på plads mellem regeringen, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti om sænkelse af en række afgifter - den såkaldte erhvervspakke. En af de afgifter, der er omtalt i aftalen, er rumvarmeafgiften for hoteller og restauranter, skriver Bornholms Tidende.

På landsplan er HORESTA glade for udsigten til lavere rumvarmeafgifter. Gabriela Jantzen er næstformand for HORESTA Bornholm. Ifølge hende er det også positivt, at der er dialog om at sænke afgiften, og at der er fokus på turismen.

”Vi er rigtig, rigtig glade for, at der er fokus på turister, og det er godt, Horesta kommer hjem med noget. Men hvis jeg skulle give en lille smiley, så ville det nok ikke være det store smil, der blev givet”, siger Gabriela Jantzen, der ejer restaurant Le Port i Vang.

Det, der spænder ben for konkurrencedygtigheden for blandt andet restauranter, er ifølge Gabriela Jantzen nemlig momsen, der i Danmark ligger på 25 procent.

”Jeg kan ikke se, at vi kan være konkurrencedygtige med landene omkring os så længe, vi har så høj en moms. Hvis vi skal vækste turistmæssigt ligesom landene, vi sammenligner os med, og som vi konkurrerer med, så skal der gøres noget mere”, siger hun.

 

Kommentarer