Horesta

 

Nyheder

Airbnb er kommerciel: Én mand har 881 ejendomme og tjener 100 mio. kr. om året

14. nov 2017

Udlejningsportalen Airbnb bliver i stigende grad brugt til systematisk udlejning af mange boliger fra enkelte aktører. Nogle udlejer op til 1.000 ejendomme på én gang og tjener årligt millioner af kroner.

I London har en enkelt udlejer på ét år tjent ca. 100 millioner kroner på at leje 881 ejendomme ud, skriver det britiske medie The Telegraph.

HORESTA har en opgørelse, der viser, at der aktuelt er 20.500 Airbnb-udlejere i København. Brancheorganisationens direktør, Katia K. Østergaard, har svært ved at se det rimelige i, at udlejere via Airbnb har en række fordele i forhold til den etablerede branche:

”Flere og flere udlejer gennem Airbnb, og det er helt fint med konkurrence, men det er helt urimeligt, at man giver så store fradragsfordele til private, som jo alene udlejer for at tjene penge, hvilket ikke har meget med deleøkonomi at gøre. At kalde kommerciel udlejning for »deleøkonomi« er verdens smarteste lobbytrick. Faktum er, at der bliver udlejet overnatninger med det formål at tjene nogle penge. Det er helt kommercielt og har ikke noget at gøre med at »dele«. Derfor skal det også reguleres kommercielt,” siger hun.

Læs hele historien her.

 

Kommentarer