Horesta

 

Nyheder

Hotellernes vækstkurve flader ud

Branchenyt10. apr 2018

Den danske hotelbranche kan glæde sig over, at det fortsat går fremad med antallet af hotelovernatninger. Men de nyeste overnatningstal fra Danmarks Statistik viser, at vækstkurven er blevet fladere.

Fra februar i fjor til samme måned i år steg antallet af hotelovernatninger med 0,3 procent, hvilket svarer til en fremgang på beskedne 2.300 overnatninger. Dermed var måneden den bedste februar for hotelbranchen nogensinde, men vi skal to år tilbage for at finde en markant vækst.

”Det er tydeligt i branchen, at optimismen ikke er lige så stor i øjeblikket, som den har været de seneste fem-seks år. Vi har fået en stille start på 2018, og i kombination med at der over de senere år er kommet flere værelser til, kan det mærkes. Særligt i hovedstaden. Når det er sagt, så går det jo fortsat godt for branchen, men der er ingen tvivl om, at konkurrencen bliver hårdere fremover”, siger HORESTAs formand, Jens Zimmer Christensen.

Region Hovedstaden gik tilbage

Region Hovedstaden havde fra februar i fjor til februar i år et regulært fald i antallet af overnatninger på små 10.000, hvilket svarer til 2,0 procent. De øvrige fire regioner gik alle frem. Særligt Region Sjælland, som fortsætter de senere års vækst med et februar-plus på 13,9 procent. Region Nordjylland gik frem med 3,7 procent, Region Midtjylland med 1,7 og Region Syddanmark med 1,4 procent.

Det er de udenlandske hotelgæster, som har svigtet fra februar i fjor til februar i år. Mens antallet af danske overnatninger gik frem med 0,8 procent, faldt de udenlandske med 0,6 procent.

Blandt de største markeder var der store tab på det britiske og norske. Antallet af britiske hotelovernatninger gik tilbage med 12,6 procent, mens de norske faldt med 8,7.

Heldigvis trak USA, Sverige, Finland og Frankrig i den modsatte retning. De amerikanske overnatninger gik frem med 10,6 procent, de svenske med 5,4 procent, de franske med 12,3 og de finske med 28,4.

I de to første måneder af 2018 er hotelbranchen gået frem med 1,2 procent. En vækst, der stort set alene er båret af danske turister.

 

 

Kommentarer