Horesta

 

Nyheder

Video: Sjællænder kan kalde sig Årets Kok 2018

Aktiviteter18. mar 2018

Det gastronomiske talent Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette i Vordingborg kan kalde sig Årets Kok 2018. Med titlen følger en præmiesum på 40.000 kr.

Foruden en kendt dessertopgave, skulle finalisterne kreere en forret med stenbider og jomfruhummer samt en hovedret med lammesaddel, nyrer og brisler ud fra en hemmelig råvarekasse, som de fik udleveret på dagen.

Denne udfordring løste Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette i Vordingborg bedst af alle, og han kan derfor kalde sig Årets Kok 2018.

Årets Kok er 34 år og blev udlært i 2015.

Konkurrencen løb over seks timer, og Jesper Dams Hansens præstation var nok til at imponere en række af landets dygtigste kokke i dommerpanelet med blandt andre den tidligere verdensmester for kokke, Rasmus Kofoed, fra den trestjernede Michelin-restaurant Geranium.

Andenpladsen gik til Marc Foged Stockmarr fra God Smag i Hellerup nord for København, mens Kristoffer Ringsing fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia vandt bronze.

Jesper Dams Hansens dessert blev kåret som finalens bedste.

Det er HORESTA og 3F, der står bag Årets Kok, som blev afviklet for 27. gang.

Se video af konkurrencen nedenfor og se mere på HORESTAs Instagram.

Årets vindermenu fra Jesper Dams Hansen

Forret:
Quenelle med blanquette sauce
Crustade med emulsion og stenbiderrogn
Syltet cannelloni på squash med kerner
Stegt jomfruhummer

Hovedret:
Stegt lam med gulerod
Vaffel med braisseret bov. Sprød kartoffel med emulsion
Stegt selleri med pure. Brissel

Dessert:
Støbt hvid chokolade med havtorn ganache
Chokolade canalé, pæremousse, orange soufflé,
kakaois, citronperler, Maderia-syltede pærer, kakao
twill, mælke emulsion

 

Kommentarer