Horesta

 

Nyheder

HORESTA: Skatteaftale er et skridt i den rigtige retning

Branchenyt06. feb 2018

Tirsdagens skatteaftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti vil motivere flere danskere til at tage et job, men der er brug for langt større skattelettelser, hvis væksten skal sikres fremover, mener HORESTA.

Ifølge regeringens egne tal vil aftalen øge arbejdsudbuddet med 1.350 personer.

”Et jobfradrag, der øger gevinsten ved at tage et arbejde, er den rigtige kurs, men hastigheden er slet ikke høj nok. Erhvervslivet har massivt brug for ekstra hænder og hoveder, og et øget arbejdsudbud på 1.350 løser kun en meget lille del af problemet,” siger Katia K. Østergaard, som er adm. direktør i HORESTA.

Siden 2008 har hotel- og restauranterhvervet skabt 27.000 nye arbejdspladser, og mange virksomheder i branchen mangler i dag kvalificeret arbejdskraft. En undersøgelse fra Danmarks Statistik viste i januar, at 13 procent af landets hoteller og 29 procent af landets restauranter oplever, at manglen på arbejdskraft hæmmer væksten.

”Mange af vores virksomheder må sige nej til ordrer, fordi de mangler arbejdskraft, og det samme gælder store dele af det øvrige erhvervsliv. Det er vigtigt at være opmærksom på, at mangel på arbejdskraft kan komme til at koste vækst og senere velfærd. Derfor er det en afgørende politisk udfordring at finde frem til holdbare løsninger”, siger Katia K. Østergaard.

På pensionsområdet glæder HORESTA sig over, at det meget omtalte samspilsproblem bliver løst med aftalen, så det kan betale sig for flere danskere at spare op til pension.

 

 

Kommentarer