Horesta

 

Nyheder

November bragte beskeden hotelvækst

Branchenyt11. jan 2018

Danmarks Statistik har offentliggjort overnatningstal for november, og her var der en beskeden fremgang at spore for de danske hoteller. Væksten kommer på trods af et lille fald i de overnatninger, som danskerne selv stod for.

Fremgangen kommer i stedet fra blandt andre vores svenske og norske naboer, der gik henholdsvis 5,7 pct. og 4,1 pct. frem. Dog blev flere briter hjemme i denne måned end tidligere, hvilket resulterede i et fald på 7,5 pct. i overnatninger fra dette marked.

”Det er glædeligt, at vi kan trække flere turister fra vores nærmeste naboer. De er afgørende for turismevæksten her i landet. Fremgangen i november bidrager til et rigtig godt år for dansk turisme, og når decembers overnatningstal bliver offentliggjort, kan vi glæde os over endnu et år med rekordmange hotelovernatninger på de danske hoteller”, siger Jens Zimmer Christensen, formand for HORESTA.

Fodboldkamp giver hotelresultat

HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen bider også mærke i, at særligt en nationalitet har mere end fordoblet sine overnatninger i november:

”Den 11. november spillede det danske fodboldlandshold playoff-kamp mod Irland, og vi kan se på tallene, at mange af de grønblusedes fans har benyttet lejligheden til at tage en eller flere overnatninger i forbindelse med kampen. Det viser betydningen af events af denne karakter, når et mellemstort marked som det irske vokser med næsten 150 pct. i forhold til året før”, fortæller HORESTA-formanden.

 

Kommentarer