Horesta

 

Nyheder

HORESTA: Høje skatter og afgifter skader væksten i dansk turisme

Branchenyt05. jan 2018

De udenlandske turister er generelt godt tilfredse med, hvad Danmark kan tilbyde dem, men de synes, at de skal betale for meget for varen.

Det viser en ny statusanalyse for dansk turisme, som netop er blevet offentliggjort. Bag analysen står Det nationale Turismeforum, som er nedsat af regeringen.

Analysen ser blandt andet på dansk turismes konkurrenceevne i forhold til resten af Nordeuropa, og her klarer Danmark sig kun bedre end konkurrenterne på to områder: Vi har en højere produktivitet og en bedre flytilgængelighed. Til gengæld klarer vi os ringere end konkurrenterne, når det gælder vores momssatser, vores lønninger og turisternes oplevelse af forholdet mellem pris og kvalitet. Når det gælder tilfredshed med kvaliteten af overnatnings- og spisesteder ligger vi på niveau med konkurrenterne.

”Det kommer ikke som den store overraskelse for os, at de udenlandske turister i Danmark generelt er tilfredse med produktet, men synes, at de betaler for meget for varen. Igennem de seneste fem-ti år er vores turistprodukt blevet bedre. Men som turistdestination står vi svagt i konkurrencen med resten af Nordeuropa på grund af det høje skatte- og afgiftsniveau i Danmark, som meget naturligt presser priserne i vejret”, siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i HORESTA.

Brug for bedre konkurrencevilkår


HORESTA glæder sig over, at erhvervsminister Brian Mikkelsen i en kommentar til analysen erkender, at der er brug for at forbedre vilkårene for dansk turisme, hvis vi skal klare os i den internationale konkurrence.

”Turismen er et af de vigtigste væksterhverv nu og i de kommende år. Det er afgørende for Danmark, at vi klarer os godt i den globale konkurrence om at tiltrække turister, ellers går vi glip af et stort vækstpotentiale. Det er rigtig positivt, at regeringen har erkendt dette”, siger Kirsten Munch.

Det nationale Turismeforum forventer, at antallet af turistovernatninger i Danmark vil nå op på 63,8 millioner i 2025. Regeringen satte i september 2016 et mål på 66 millioner overnatninger.

”Det er kun halvandet år siden, at regeringen offentliggjorde sin strategi. Men det er allerede nu tydeligt, at selv med gode konjunkturer er der brug for at sikre erhvervet bedre betingelser for at få del i den internationale vækst”, siger Kirsten Munch.

 

 

 

Kommentarer