Horesta

 

Nyheder

HORESTA støtter hård kurs over for brodne kar

Branchenyt06. dec 2017

Pizzeriaer, restauranter og kiosker, der ser stort på fødevarereglerne og gentagne gange får sanktioner for dårlig hygiejne, manglende sporbarhed og sundhedsskadelige fødevarer, risikerer fremover at blive tvangslukket i op til seks måneder.

Ordningen fungerer med succes i Norge, og et flertal i Folketinget er enigt om, at Fødevarestyrelsen i Danmark også skal have mulighed for at tage indtjeningen fra de værste madfuskere, der er immune over for bøder, påtaler og politianmeldelser.

”Nok er nok. Jeg kan ikke leve med, at der er virksomheder, som blæser på vores lovgivning og udsætter danskerne for fare. Derfor er jeg tilfreds med, at vi får indført den norske ordning”, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

Han forventer, at alene udsigten til at blive tvangslukket i et halvt år eller få frataget muligheden for at etablere en ny fødevarevirksomhed vil have en kraftigt afskrækkende effekt.

HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, kommenterede onsdag morgen forslaget på TV2/News.

”Vi mener, det er en god idé at slå hårdt ned de steder, hvor man ikke kan finde ud af at overholde reglerne. Der er tale om en lille hård kerne på under en halv procent af alle fødevarevirksomheder”, sagde hun.

Hun understregede, at lukning kun bør finde sted i de tilfælde, hvor der er tale om meget grove og gentagne overtrædelser af fødevarelovgivningen med konsekvenser for fødevaresikkerheden.

”Problemet er de få virksomheder, som konstant ikke kan finde ud af at overholde reglerne. De skaber unfair konkurrence. Men det er klart, at en lukning er det mest indgribende, man kan forestille sig. Derfor skal det også kun ske i helt særlige tilfælde”, sagde Katia K. Østergaard.

Hun roste Fødevarestyrelsen for at have lyttet til anbefalinger fra HORESTA om at prioritere kræfterne på virksomheder, som gang på gang overtræder reglerne, og i stedet skrue ned for kontrolfrekvensen over for virksomheder, der har bevist, at de har styr på forholdene.

 

Kommentarer