Horesta

 

Nyheder

Svenske og norske hotelgæster på vej tilbage

Branchenyt09. nov 2017

De norske og svenske turister ser nu for alvor ud til at have fået øjnene op for de danske hoteller igen.

Efter en markant tilbagegang i norske og svenske hotelovernatninger især i 2016, har 2017 budt på en svag fremgang, og nu viser nye tal fra Danmark Statistik, at september blev en gylden måned, hvad angår skandinaviske overnatninger. Svenskerne øgede antallet af overnatninger med 9,4 procent sammenlignet med september i fjor, og nordmændene med 6,8 procent.  Dermed tegner fremtiden nu lysere for hotelbranchens to vigtigste markeder.

”Det er klart, at det gør ondt, når de to største markeder svigter over længere tid. Men det er heldigvis blevet kompenseret af vækst på andre markeder. Nu håber vi, at septembertallene er udtryk for en generel tendens svenskerne og nordmændene for alvor er vendt tilbage”, siger Jens Zimmer Christensen, der er formand for HORESTA.

September-rekord

September var endnu en rekordmåned for branchen, der med en fremgang på 4,8 procent nåede op på 1,4 millioner overnatninger. I alt var der tale om en fremgang på 66.200 overnatninger sammenlignet med samme måned i fjor.

Det var især en vækst i de indenlandske overnatninger, som sikrede september-rekorden. Danske gæsters besøg på hotellerne voksede med 6,0 procent, og de stod for 75 procent af de overnatninger, som sikrede den totale fremgang.

På de udenlandske markeder var Sverige og Norge ikke alene om at levere fremgang. Det samme gjorde lande som Tyskland, Kina, Holland, Spanien og USA. Sidstnævnte havde en fremgang på 11,0 procent og blev det fjerdestørste udenlandske marked for hotelbranchen. Blandt de større markeder var det især Italien, Frankrig, Rusland, Japan og Schweiz, der gik tilbage.

Ferieturisterne trak væksten

Stort set hele fremgangen blev skabt af ferieturister. Mens forretningsturismen kun voksede med 0,2 procent, steg antallet af ferieturister med 9,3 procent.

Geografisk var september en fantastisk måned for især Region Sjælland, der øgede antallet af overnatninger med 13,3 procent. Region Syddanmark og Region Midtjylland voksede med henholdsvis 9,9 og 9,6 procent, Region Nordjylland med 3,1 procent og Region Hovedstaden med 1,5 procent.

”De regionale tal kan godt forvrænge det reelle billede af udviklingen. I Region Hovedstaden går det rigtig godt for branchen, og den beskedne vækst skyldes til dels, at belægningsprocenten er meget høj. I provinsen går det godt i de større byer, men i resten af landet ser udviklingen noget anderledes ud. Her er der mange mindre hoteller og kroer, som stadigvæk har det svært”, siger Jens Zimmer Christensen.

 

Kommentarer