Horesta

 

Nyheder

HORESTA: Erhvervspakke styrker turismen

Branchenyt13. nov 2017

Turismen spiller en markant rolle i erhvervspakken, som regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale indgik forlig om i går.

”Det er særdeles positivt. Stor ros til aftaleparterne for at styrke konkurrencekraften for et af Danmarks største eksporterhverv”, siger HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard.

Dansk turisme skaber beskæftigelse til 118.000 danskere og er et af landets vigtigste eksporterhverv med en årlig omsætning på udenlandske turister på 39 milliarder kroner.

Et af de vigtigste initiativer i forliget er tilførsel af ekstra 15 millioner kroner årligt til VisitDenmark.

HORESTA har tidligere kritiseret, at der var lagt op til en beskæring af VisitDenmarks midler på 10,7 millioner kroner til næste år.

”Kampen om de internationale turister er benhård, og skal Danmark tage del i væksten i den internationale turisme, kræver det, at markedsføringen er i top. De ekstra midler til VisitDenmark er afgørende for, at vi kan fastholde markedsføringstrykket på især vores nærmarkeder”, siger Katia K. Østergaard.

Turisterhvervet har oplevet vækst de senere år, men er alligevel blevet overhalet af mange af konkurrenterne i Nordeuropa, der investerer massivt i markedsføring og har flottere vækstkurver.

HORESTA klapper også i hænderne over, at regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale i forbindelse med dagens forlig har opnået enighed om at lempe på rumvarmeafgiften for landets hoteller.

I første omgang lægger parterne op til at iværksætte en dialog med EU-kommissionen om muligheden for at sænke afgiften.

”Vi har i årevis kæmpet for at få lempet rumvarmeafgiften på hoteller og restauranter. De danske hoteller er i global konkurrence om at tiltrække turister fra hele verden. Konkurrencedygtige rammevilkår er derfor afgørende for, om Danmark får del i de kommende års vækst i den globale turisme. Vi er derfor fulde af anerkendelse af, at forligspartierne nu er parate til at lette denne afgift for hotellerne”, siger Katia K. Østergaard.

 

Kommentarer