Horesta

 

Nyheder

Mange nye kokke på vej til restauranterne

Branchenyt04. okt 2017

Restauranterhvervet er i vækst, og det betyder, at der er kamp om de dygtigste nye kokke. Nye tal fra Køkken-, Hotel-, Restaurant- og Uddannelsessekretariatet viser dog, at hjælpen er på vej. Antallet af indgåede uddannelsesaftaler på gastronomuddannelsen er nemlig i vækst.

I 2016 blev der lavet 1929 uddannelsesaftaler med nye gastronomer. Det er 38,1 pct. flere end i 2009 og godt 55 pct. flere end i 2003. Dermed ligger kokkeuddannelsen væsentlig højere end gennemsnittet for alle erhvervsuddannelser. Her er væksten i indgåede uddannelsesaftaler siden 2003 nemlig blot ca. 25 pct.

HORESTA glæder sig over, at kokkeuddannelsen trækker flere unge til, men uddannelseschef Marianne Kragh understreger også, at efterspørgslen på de dygtige håndværkere er stor.

”Danskerne er vilde med at gå ud og spise, og det gør, at mange nye restauranter åbner. Desuden ser vi også, at mange af de eksisterende restauranter udvider. Det øger efterspørgslen på medarbejdere, og dygtige kokke er jo essentielle for virksomhedernes succes. Derfor oplever vi stadig, at mange virksomheder har svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft”, siger Marianne Kragh.

HORESTA lavede for nyligt en undersøgelse af medlemmernes rekrutteringsudfordringer. Her svarede næsten halvdelen af virksomhederne, at det er blevet vanskeligere eller meget vanskeligere at rekruttere en kok sammenlignet med for et år siden.

 

For yderligere information kontakt:

Marianne Kragh

Uddannelseschef, 
Politisk afdeling
Tlf.: +45 35 24 80 80kragh@horesta.dk

Kommentarer