Horesta

 

Nyheder

Hotelsommeren slog rekord

Branchenyt09. okt 2017

På trods af et frygteligt sommervejr så lykkedes det de danske hoteller at trække rekord mange gæster i år. Med flere end 5,3 mio. hotelovernatninger i juni, juli og august blev sommerrekorden fra 2016 slået med flere end 128.000 overnatninger, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Væksten fordelte sig ligeligt mellem danske og udenlandske overnatninger, da begge kategorier voksede med 2,5 pct. i forhold til sommeren sidste år.

HORESTA mener, at udviklingen i overnatninger er et stort cadeau til et stærkt dansk overnatnings- og turismemarked.

”Vejret har stor indflydelse på gæsternes rejsemønstre, og det danske sommervejr viste sig mildest talt ikke fra sin bedste side i år. Derfor er det også imponerende, at hotellerne igen har formået at øge antallet af overnatninger. Det siger noget om et stærkt hotelmarked og et dansk turismemarked, der er lykkedes med at skabe et attraktivt rejsemål med mange oplevelsestilbud - også når solen ikke skinner”, siger Jens Zimmer Christensen, formand for HORESTA.

2017 er også på vej mod rekord

Med overnatningstallene for august opgjort har hotellerne rundet 10 mio. overnatninger i år. Sammenlignet med de første otte måneder af 2016 ligger hotellerne 3,9 pct. højere.

Foruden danskernes egne hotelovernatninger er det særligt amerikanere og tyskere, der driver væksten. Den samlede fremgang kommer på trods af, at store markeder som Storbritannien og Norge går en smule tilbage.

”Den danske vækst i overnatninger kommer på baggrund af en solid udvikling på tværs af mange forskellige nationaliteter. Der skal lyde en stor ros til de danske hoteller, som har investeret i deres virksomheder, og tallene viser, at de er lykkedes med at skabe et produkt, som appellerer bredt,” siger Jens Zimmer Christensen.

Ser man isoleret på august, steg overnatningstallene med 3,5 pct. i denne måned. Dermed sluttede sommeren positivt efter et lille dyk i overnatningerne i juli.   

 

Kommentarer