Horesta

 

Nyheder

Taxinævn vil tvinge flere taxaer på gaden

Meninger12. okt 2017

Taxinævnet i Region Hovedstaden har lyttet til kritikken af, at der er for få taxaer til rådighed i spidsbelastningsperioderne.

Nævnet har gennemført en undersøgelse, der viser, at mange taxaer står hjemme i garagen i myldretiden i stedet for at være på gaden og betjene kunderne. Derfor har Taxinævnet nu pålagt bestillingskontorerne at indføre en vagtordning, så mindst 85 procent af vognene er på gaden i spidsebelastningsperioderne. Taxinævnet har samtidig indskærpet overfor bestillingskontorerne, at kørepligten skal overholdes.

Initiativet modtages med stor tilfredshed af HORESTA.

”Det er positivt, at Taxinævnet har lyttet til kritikken fra os og vores medlemmer. Den nuværende situation er helt uholdbar, og den skader os som turistdestination”, siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i HORESTA.

Taxinævnet har meddelt, at det ikke er muligt at udstede nye bevillinger på de små tre måneder, der er tilbage, inden den nye taxalovgivning træder i kraft fra nytår. Det skyldes, at der er en fast sagsbehandlingstid, som er svært at forkorte.

”Vi må erkende, at Taxinævnets løsning med en vagtordning er den bedste løsning lige nu. Vi havde meget gerne set nogle flere bevillinger, men det er ikke realistisk”, siger Kirsten Munch, der kritiserer, at Taxinævnet ikke satte gang i udstedelse af flere bevillinger for flere måneder siden.

”Uber forsvandt fra byen i foråret. Allerede dengang kunne man forudse, at det ville give problemer med kapaciteten. Derfor burde Taxinævnet have sat gang i processen allerede dengang”, siger Kirsten Munch.

Taxinævnet forventer, at der i starten af det nye år vil blive udstedt i første omgang 125 nye tilladelser fra Trafik-, Bygge og Boligstyrelsen. Men såvel HORESTA som Taxinævnet opfordrer til, at dette antal forhøjes.

Den nye taxalov er endnu ikke vedtaget i Folketinget, men den forventes at træde i kraft fra nytår.

 

For yderligere information kontakt:

Kirsten Munch Andersen

Politisk direktør, 
Politisk afdeling
Tlf.: +45 35 24 80 80
Mobil +45 27 24 00 02

kma@horesta.dk

Kommentarer