Horesta

 

Nyheder

Minister igangsætter analyse af bopælspligt

Branchenyt17. feb 2017

Der har i den seneste tid været debat om antallet af boliger uden bopælspligt, særligt i Københavns Kommune.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen har på baggrund af debatten aftalt med Dansk Folkepartis boligordfører Merete Dea Larsen, at der skal gennemføres en analyse af problemets omfang og behovet for eventuelle justeringer af reglerne for bopælspligt.

"Jeg er glad for, at vi nu får sat fokus på bopælspligten og kortlægning af denne. Det har vist sig at bopælspligten, og den forudgående status inden denne træder i kraft, går over flere ministerier, hvorfor eventuelle mangler i lovgivningen kan være svære at identificere. Nu går vi på tværs af ministerierne og bliver klædt på, så vi kan agere på et oplyst grundlag", fortæller Merete Dea Larsen.

HORESTA er roser både ministerens og Dansk Folkepartis fokus på området. Sagen er nemlig den, at man som privat har let ved at udleje en bolig uden bopælspligt hele året som ’hotel’.

”Vi ved, at disse boliger er i høj kurs, og det glæder os, at ministeren nu har sat sig for at undersøge, hvordan de bliver brugt. Det er boliger med en høj ejendomsværdi og et tilsvarende højt fradrag ved udlejning – så der kan være mange penge at tjene. Der er ingen tvivl om, at der er brug for en klar grænse for, hvornår udlejning i private boliger bliver erhvervsmæssig og til egentlig hoteldrift. For selvfølgelig skal der være lige vilkår mellem dem, der vælger at udleje en bolig uden bopælspligt, og den etablerede overnatningsbranche”, siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA.

 

For yderligere information kontakt:

Kirsten Munch Andersen

Politisk direktør, 
Politisk afdeling
Tlf.: +45 35 24 80 80
Mobil +45 27 24 00 02

kma@horesta.dk

Kommentarer