Horesta

 

Nyheder

Hoteller og restauranter får flygtninge i job

Branchenyt13. feb 2017

Antallet af flygtninge og familiesammenførte, der kommer i job på det danske arbejdsmarked er mere end tredoblet fra 2015 til 2016.

Det viser helt nye tal fra Dansk Arbejdsgiverforening.

Det er især i hotel- og restaurationsbranchen og inden for industrien, at flygtninge og familiesammenførte er kommet i arbejde.

HORESTAs adm.direktør, Katia K. Østergaard, kommenterede i aftes de nye tal på TV2/News.

Hun ser væksten i antallet af beskæftigede flygtninge i hotel- og restauranterhvervet som en helt naturlig følge af erhvervets vækst siden finanskrisen, hvor der er skabt 17.000 nye job.

”Vi står og mangler både faglært og ufaglært arbejdskraft, så selvfølgelig er vi parate til at tage imod flygtninge. Det er en helt naturlig følge”, sagde hun.

Hun tilføjede, at branchen samtidig gerne påtager sig et samfundsansvar for at hjælpe flygtninge ind på det danske arbejdsmarked. Desuden er det naturligt for erhvervet at beskæftige international arbejdskraft, fordi man er vant til at modtage internationale gæster.

Katia K. Østergaard er overbevist om, at erhvervet i de kommende år vil fortsætte væksten og dermed også være i stand til at løfte en vigtig del af arbejdet med at integrere flygtninge på arbejdsmarkedet.

 

Kommentarer