Horesta

 

Nyheder

Sådan gik det Danmarks vigtigste hotelmarkeder

Branchenyt08. feb 2017

2016 var endnu et år, hvor antallet af hotelovernatninger i Danmark gik frem. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Bryder man tallene ned, kan man blandt andet konstatere, at Danmarks vigtigste hotelmarkeder, Sverige og Norge, går tilbage.

I top fem finder man også lande som Storbritannien, Tyskland og USA, og disse markeder buldrer frem. Danske hoteller var vidner til henholdsvis 9,4 pct., 8,5 pct. og 6,0 pct. flere overnatninger fra besøgende med disse nationaliteter i 2016.

”Sammensætningen af hvilke nationaliteter der kommer til landet er konstant i udvikling, og i 2016 så vi flere overnatninger fra mange forskellige lande. Det betyder blandt andet, at danske hoteller er mindre afhængige af de helt store markeder end tidligere, da nye nationaliteter vender blikke mod Danmark”, siger Jonas Kjær, der er cheføkonom i HORESTA.

Et af de markeder der er meget snak om er Kina, og Jonas Kjær tilføjer, at kineserne for første gang nogensinde rundede 200.000 hotelovernatninger i Danmark i 2016. Kina er nu det ottendestørste marked for de danske hoteller, og siden 2008 har der været en årlig vækst på imponerende 18 pct. fra dette marked.

”Væksten fra Kina har været rigtig flot, og i de hele taget ser vi høje vækstrater fra mange nye markeder, som kan få stor betydning for Danmarks fremtidige turismeerhverv. Det skal vi blandt andet takke effektiv markedsføring og hotellernes store investeringer i branchen, så vi kan matche de rejsendes efterspørgsel. Desuden har vi fået flere flyruter til landet, der gør det lettere for turisterne at komme til Danmark”, siger Jonas Kjær.

 

For yderligere information kontakt:

Jonas Kjær

Cheføkonom,
Viden & Udvikling
Tlf. +45 35 24 80 80kjaer@horesta.dk

Kommentarer