Horesta

 

Nyheder

Danmarks bedste kok og tjener kåret

Aktiviteter07. mar 2016

Jomfruhummer med pocheret æg, kyllingebryst stegt på ben og en dessert med æble, stikkelsbær og chokolade.

Det var menuen, da Mikkel Laursen fra Restaurant Mellemrum i Aarhus søndag vandt titlen som Årets Kok.

Det var 25. gang, HORESTA og 3F, afviklede konkurrencen, og Mikkel Laursen stiller sig med sejren op i rækken af nogle af landets største kokkenavne, som har vundet titlen gennem årene.

Her kan du se en kort video af konkurrencerne.

Konkurrencen løb over seks timer, og Mikkel Laursens præstation var nok til at overbevise et stjernespækket dommerpanel med blandt andre Geraniums Rasmus Kofoed.

Deltagerne kendte på forhånd ingredienserne i hovedretten, men forret og dessert skulle laves med indholdet fra en kasse, som først blev offentliggjort på dagen.

Med førstepladsen og æren fulgte en præmie på 40.000 kr

Årets sølvmedalje gik til Magnus Mondrup Knudsen fra Formel B på Frederiksberg, mens Rasmus Kofoed Sørensen fra Radisson Blu Scandinavia i København vandt bronze.

Se billeder fra Årets Kok og Årets Tjener på Facebook (Gastrofighters) og på Instagram (Horestadk).

Årets Kok blev igen i år afviklet samtidig med Årets Tjener. Her kæmpede fem af Danmarks mest talentfulde tjenere om den ærefulde hæder, og hver tjener var tilknyttet to køkkener fra kokkekonkurrencen.

Efter godt seks timer med en kombination af dyb koncentration og godt værtskab over for de særligt indbudte gæster, kunne Peter Pepke (billedet) fra Restaurant Kong Hans Kælder i København trække sig sejrrigt ud. I øvrigt for tredje gang i konkurrencens historie.

Peter Pepke kan også sætte 40.000 kroner ind på bankkontoen efter sejren.

Sølvmedaljen gik til Helle Barnholt fra Restaurant Lieffroy i Nyborg, mens Simon Bjerre-Pedersen fra Norsminde Kro fik bronze.

Ved Årets Tjener blev der lagt vægt på korrekt fagligt arbejde som tjener, og beherskelse af fagets mange aspekter.


Årets vindermenu

Forret: Pocheret æg á la Nantua i en nyfortolkning

Jomfruhummer i brød, pocheret æg, hummer sauce, croutoner og urter

Hovedret: 3 forskellige tilberedninger af kylling

Stegt, braiseret og pocheret

Kyllingebryst stegt på ben med svampe duxelles og BBQ på grillet blomme og ingefær

Krokette på pocheret bryst og selleri

Røget terrine på braiseret hals og lår med stegt lever, confiteret hjerte og syrlig gulbede

- 0 -

”Imiteret” persillerod samt kartoffel med hvidløg, tomat og persille

Syltet rødløg med pære hasselnød og luftig blanquette

Sauce på stege jordskokker, høns og kål

Dessert: Temaet er ”Stranden”

Æble – stikkelsbær – chokolade

Vaniljefromage, saltet karamel panna cotta, legeret vaniljecreme, creme fraiche creme, chokolade mousse, terrine på æbler, vingummi på syrlig æble, sprøde blade, nougatine, is på stikkelsbær samt brilliant savarin

 

Årets Kok
1. præmie: Mikkel Laursen, Restaurant Mellemrum i Aarhus
2. præmie: Magnus Mondrup Knudsen, Formel B på Frederiksberg
3. præmie: Rasmus Kofoed Sørensen, Radisson Blu Scandinavia i København

Årets Tjener
1. præmie: Peter Pepke, Restaurant Kong Hans Kælder i København
2. præmie: Helle Barnholt, Restaurant Lieffroy i Nyborg
3. præmie: Simon Bjerre-Pedersen, Norsminde Kro

 

Kommentarer