Horesta

 

Holdninger

Rygepolitik

Den nuværende rygelov har som formål, at beskæftigede på det danske arbejdsmarked ikke skal udsættes for passiv rygning mod deres vilje. Det lever loven imidlertid ikke op til i sin nuværende udformning, da rygning er tilladt på værtshuse under 40 kvadratmeter. Medarbejdere på de mindste værtshuse arbejder således stadig i et miljø, som er særdeles røgfyldt. HORESTA mener, at rygning ikke bør være tilladt på værtshuse uanset størrelse. Det vil også have den positive sidegevinst, at den nuværende konkurrenceforvridning mellem virksomheder på over og under 40 kvadratmeter vil blive fjernet.

HORESTA mener, at rygning bør foregå ved udendørs servering eller i rygerum og rygekabiner. En undersøgelse, lige før rygeforbuddet trådte i kraft, viste, at erhvervet ville investere omkring 100 mio. kr. i nye indendørs rygefaciliteter. Massive investeringer for at imødekomme gæsternes ønsker om rygning og samtidig forhindre passiv rygning.


Tilbage til Mærkesager

 

login  



Få et login/password >Har du glemt dit password? >

Nyhedsbrev

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev og hold dig opdateret på branchenyt, lovgivning, arbejdsret, fødevarer og miljø
Tilmeld nyhedsbrev >

PRESSEKLIP

Danske hoteller er blevet hottere om vinteren20-02-2018Oslobåden hyrer Michelin-kokke20-02-2018Flere værelser og nyt brasserie på Hotel Randers20-02-2018Startede som "lille snothvalp fra Jylland." I dag er han chef for flere tusinde20-02-2018Michelinstjerner er ikke nok: Hver fjerde restaurant opgiver af få ny kok i køkkenet20-02-2018Medie: Michelin-ansatte knokler uden overenskomst20-02-2018Ny Michelin-kok: ”Udover at blive far, så er dette her det største”20-02-2018Madturisme for milliarder20-02-2018