Horesta

 

Holdninger

Innovation og iværksætteri

Der er behov for nytænkning, styrket innovation og investeringsvilje, hvis dansk turisme skal udvikle konkurrencedygtige produkter. Gennem innovation og produktudvikling skal der fokuseres på, hvordan sæsonen kan forlænges og i bedste fald sikre grundlag for helårsturisme i flere områder af Danmark.

Attraktive oplevelser og turismefaciliteter er et afgørende konkurrenceparameter. Vi kan ikke sælge de samme feriehuse, feriecentre og hoteloplevelser, som vi gjorde for 30 år siden. Hvis dansk turisme skal klare sig i den internationale konkurrence om at tiltrække gæster, er der behov for at fokusere meget mere på innovation og produktudvikling. Det gælder lige fra udvikling af flere fyrtårne og ressorts over fælles udvikling på tværs af fødevare- og turisterhverv til udvikling af den samlede turistoplevelse på tværs af hele turismens værdikæde. HORESTA foreslår, at der etableres et program, som kan styrke innovationen i dansk turisme.

En sund iværksætterpolitik er en af de nødvendige rammebetingelser for, at turisme- og oplevelsesøkonomien udvikler sig i et samfund, hvor kunderne stiller stadigt skærpede krav. Indsatsen målrettet iværksættere skal være bred og afspejle, at turisterhvervet er et af Danmarks største eksporterhverv. HORESTA ønsker en iværksætterpolitik, der har fokus på bredden i erhvervslivet og ikke afspejler en ”pick-the-winners” mentalitet. Der er brug for, at venturekapitalen også søger mod turist- og oplevelseserhvervet, og at bankerne åbner op for udlån til sunde virksomheder i branchen.


Tilbage til Mærkesager

 

login  



Få et login/password >Har du glemt dit password? >

Nyhedsbrev

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev og hold dig opdateret på branchenyt, lovgivning, arbejdsret, fødevarer og miljø
Tilmeld nyhedsbrev >

PRESSEKLIP

Danske hoteller er blevet hottere om vinteren20-02-2018Oslobåden hyrer Michelin-kokke20-02-2018Flere værelser og nyt brasserie på Hotel Randers20-02-2018Startede som "lille snothvalp fra Jylland." I dag er han chef for flere tusinde20-02-2018Michelinstjerner er ikke nok: Hver fjerde restaurant opgiver af få ny kok i køkkenet20-02-2018Medie: Michelin-ansatte knokler uden overenskomst20-02-2018Ny Michelin-kok: ”Udover at blive far, så er dette her det største”20-02-2018Madturisme for milliarder20-02-2018