Horesta

 

Holdninger

Gastronomi som løftestang for vækst

Der er meget fokus på den gastronomiske kvalitet, og dansk gastronomi sætter i disse år helt nye standarder. Dansk gastronomi er en central del af dansk madkultur og kan med de rette forudsætninger bidrage til vækst i branchen og samfundet generelt.

Danmark bør samle de mange initiativer på det gastronomiske område med henblik på at udbrede det til udland og løfte det kulinariske niveau i hele landet og alle dele af branchen. Et fælles, konkret mål kan være ”bedre madoplevelser” i alle turismeaktiviteter, således at turisten og øvrige får let ved og lyst til at købe madoplevelser.

HORESTA hilser en øget markedsføring og branding af kulinariske oplevelser i provinsen meget velkommen og mener at et styrket samarbejde mellem fødevareproducenter og gastronomer om lanceringen af dansk gastronomi og turisme ved eksportfremstød og på de danske repræsentationer i udlandet, er gavnlig for vækst i hele fødevareerhvervet.

HORESTA støtter initiativet FOOD, som markedsfører og fremmer nordisk mad og gastronomi. FOOD er en non-profit organisation skabt for at øge interessen for dansk og nordisk gastronomi og fødevarekultur. HORESTA ser stor synergi ved et øget samarbejde mellem FOOD og Madkulturen

HORESTA mener, at Madkulturen kan være rammen om et vækstmiljø ved at fremme innovation, som kan højne kvaliteten af danske fødevarer og udvikle oplevelsesøkonomien på området.. HORESTA ønsker, at Madkulturen prioriterer initiativer omkring madkultur og gastronomi med henblik bedre madoplevelser i hele Danmark. HORESTA ser Madkulturen som et supplement til eksisterende uddannelser i form af kursusaktiviteter for fødevare- og gastronomisektoren. HORESTA mener som led i profileringen af dansk gastronomi og madkultur, at Madkulturen skal støtte varetagelse og styrkelse af kokkelandsholdets kapacitet samt forberedelse til og deltagelse i anerkendte internationale konkurrencer herunder VM og OL.


Tilbage til Mærkesager

 

login  



Få et login/password >Har du glemt dit password? >

Nyhedsbrev

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev og hold dig opdateret på branchenyt, lovgivning, arbejdsret, fødevarer og miljø
Tilmeld nyhedsbrev >

PRESSEKLIP

Danske hoteller er blevet hottere om vinteren20-02-2018Oslobåden hyrer Michelin-kokke20-02-2018Flere værelser og nyt brasserie på Hotel Randers20-02-2018Startede som "lille snothvalp fra Jylland." I dag er han chef for flere tusinde20-02-2018Michelinstjerner er ikke nok: Hver fjerde restaurant opgiver af få ny kok i køkkenet20-02-2018Medie: Michelin-ansatte knokler uden overenskomst20-02-2018Ny Michelin-kok: ”Udover at blive far, så er dette her det største”20-02-2018Madturisme for milliarder20-02-2018