Horesta

 

Holdninger

Energiafgifter

Stigende energiafgifter er en af de største udfordringer for virksomheder i turist- og oplevelseserhvervet. Energiafgifterne er i deres nuværende udformning både konkurrenceforvridende, en tung økonomisk udgift og administrativt meget bøvlede for turisterhvervet. Det forringer turisterhvervets konkurrenceevne. Derfor er en mere hensigtsmæssig udformning af energiafgifterne en høj prioritet for HORESTA.

Erhvervets energiafgifter baseres på en forældet tankegang, hvor turistvirksomheder i flere sammenhænge karakteriseres som private husholdninger, og hvor levering af ydelser som oplevelser, restaurantbesøg og overnatninger ikke anerkendes på niveau med traditionel produktion.

Almindelige virksomheder kan få refunderet hovedparten af deres energiafgifter. Energiafgift på el, der benyttes til procesformål som industriel fremstilling, madlavning m.m. kan refunderes med 100 pct. på nær 0,4 øre/ kWh. Energiafgift på el, der benyttes til rumvarme, kan kun refunderes med 41,3 øre/ kWh. Landbrug- og gartnerierhvervet har dog fået særlige regler og kan få refusion ved energiafgifter anvendt til rumvarme.

Tilsvarende skævvridning gælder ved refusion af energiafgifter ved brug af aircondition/ komfortkøling. Der er ikke refusion på energiafgifter ved køling, mens der er refusion på energiafgifter ved køling i et fryserum, som betragtes som en del af en produktion

Forlystelsesparker er af lovgiverne kategoriseret sammen med en række liberale erhverv, hvilket betyder, at energiforbruget betragtes som husholdningslignende. Parkerne kan dermed ikke få refusion for afgifter til den energi, der anvendes til at drive forlystelserne.

HORESTA mener, at det er på høje tid, at turisterhvervet ligestilles med øvrige konkurrenceudsatte erhverv og får tilsvarende mulighed for refusion af energiafgifter.


Tilbage til Mærkesager

 

login  



Få et login/password >Har du glemt dit password? >

Nyhedsbrev

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev og hold dig opdateret på branchenyt, lovgivning, arbejdsret, fødevarer og miljø
Tilmeld nyhedsbrev >

PRESSEKLIP

Saddam Husseins luksusyacht fra Danmark bliver til hotelskib25-05-2018Ægtepar tager springet og bliver hostelejere25-05-2018Sådan går det med Price-brødrenes fire restauranter25-05-2018Stor madmesse vender tilbage25-05-2018Mobilepay og Tivoli går hånd i hånd med ny betalingsform25-05-2018Rekord-vejr får kunder i biksen: "Vi er ekstremt glade"25-05-2018Personalemangel truer vækst i turismebranchen25-05-2018Kvinder til kamp mod den fede madkultur: Savner de små portioner på restauranter25-05-2018