Horesta

 

Holdninger

Bevillingsnævn

En seriøs og professionel vurdering af ansøgninger om bevilling til udskænkning med inddragelse af branchekyndige samt eventuelt SKAT og fødevaremyndigheder giver det bedste grundlag for udstedelse af bevillinger. Alle landets kommuner bør derfor have et bevillingsnævn med repræsentanter fra HORESTA. Ansøgere skal ved hjælp af forretningsplaner og budgetter have sandsynliggjort, at de kan skabe en omsætning, som økonomisk set hænger sammen, så der kan svares skatter og afgifter.

HORESTA mener, at det er væsentligt, at der udarbejdes såkaldte restaurationsplaner. Restaurationsplaner er generelle retningslinjer for, hvilke betingelser og forudsætninger, der som udgangspunkt skal opfyldes for, at der kan udstedes en alkoholbevilling i lokalområdet. Men udstedelse af en alkoholbevilling skal og bør hvile på en konkret vurdering af, om den enkelte ansøger opfylder lovgivningens krav. Det er således væsentligt, at de kommunale myndigheder sikrer, at det individuelle skøn ikke tilsidesættes og erstattes ”af skøn under regel”.

HORESTA støtter som udgangspunkt en forholdsvis liberal adgang til udstedelse af bevillinger, der kan styrke konkurrencen.

Mange virksomheder har i dag bevillinger, der kun rækker et eller to år frem, hvilket gør det svært at udvikle og fremtidssikre virksomheden. HORESTA mener, at professionelle og veldrevne virksomheder i højere grad bør have mulighed for at opnå længerevarende bevillinger.

Mange virksomheder oplever, at deres bevilling påvirkes af antallet af politianmeldelser for vold, narko og lign. Det burde være en selvfølge, at en restaurationsvirksomhed ikke straffes for et højt antal af anmeldelser, men derimod belønnes for sin samarbejdsvilje med politiet.


Tilbage til Mærkesager

 

login  



Få et login/password >Har du glemt dit password? >

Nyhedsbrev

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev og hold dig opdateret på branchenyt, lovgivning, arbejdsret, fødevarer og miljø
Tilmeld nyhedsbrev >

PRESSEKLIP

Sushi-restaurant åbner på prominent adresse23-11-2017Stærkt team og kendt investor bag ny restaurant23-11-2017Jyske Bank tror dankortet er på vej i graven23-11-2017Colliers: Flere hotelkæder søger mod Aarhus23-11-2017Nyt eventkoncept vil prøve kræfter med Danmark22-11-2017Noma 2.0 er udsolgt 22-11-2017Sukkerfabrik er blevet renoveret til møder22-11-2017Landsholdshotel får turismens miljømærke22-11-2017